Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skud "ivan goran kovačić"

FOTO, VIDEO Goranovci proslavili 75. obljetnicu, pogledajte djelić atmosfere sa slavljeničkog koncerta

Zagreb: Koncert povodom 75. obljetnice SKUD-a "Ivan Goran Kovačić"
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/40
24.11.2023.
u 12:38

Koncert je bio zamišljen kao glazbeno-scenska šetnja zagrebačkim kvartovima, ulicama i trgovima, za režiju se pobrinuo Mario Kovač, a pozornicom KD Vatroslav Lisinski zavladalo je više od 300 članova društva

"Zagrebačkim ulicama", "Ilica moga grada", "Kukavica" i "Zagreb je najljepši grad" samo su neke od slavnim pjesama posvećenih metropoli, a koje su jučer pred prepunom dvoranom KD Vatroslav Lisinski izveli članovi Studentskog kulturno-umjetničkog društva "Ivan Goran Kovačić".

Koncertom su tako proslavili 75. obljetnicu postojanja, a više od 300 članova iz svih sekcija društva zavladalo je pozornicom. 

Uz pratnju akademskog harmonikaškog orkestra, grupa za međunarodni folklor publici je otkrila čari francuskih plesova, kazališna sekcija Zagrebu je poezijom odala počast uz "Tramvaj iz Dubrave" Eveline Rudan, "Ptice" Danijela Dragojevića te "Proljeće" Ivana Gorana Kovačića, a koju je izveo i akademski zbor. 

VEZANI ČLANCI: 

Koncert je bio zamišljen kao glazbeno-scenska šetnja zagrebačkim kvartovima, ulicama i trgovima, a za režiju se pobrinuo Mario Kovač. Dječji folklorni ansambl publiku je, među ostalim, oduševio Šestinskim te Vrapčanskim drmešom, a koncert posvećen Zagrebu nije mogao proći ni bez skladbi iz kultnog filma "Tko pjeva zlo ne misli" pa su svi članovi udružili snage kako bi izveli slavne pjesme "Kukavica", "Kak taubeka dva", "Za jedan časak radosti", "Zagreb, Zagreb" i "Tebi, grade moj". 

Zagreb: Koncert povodom 75. obljetnice SKUD-a "Ivan Goran Kovačić"
1/40

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije