Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB

FOTO Urušio se krov bivše tvornice Gredelj, HGSS pregledao teren

Zagreb: Pogled iz zraka na urušen krov u tvornici Gredelj
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/15
01.06.2022.
u 19:34

Zagrebačka policija kratko je potvrdila da se dogodio incident, a dojava je oko 14,30 sati stigla od građana. Ekipe na terenu utvrđuju okolnosti urušavanja.

Još traje sanacija vodoopskrbne cijevi na zagrebačkom Jarunu, do čijeg je puknuća došlo u utorak oko 23.50, a voda se građanima u Koprivničkoj ulici dostavlja autocisternom, doznaje se u srijedu popodne u Vodoopskrbi i odvodnji ZG Holdinga.

Zbog neplaniranih radova na vodoopskrbnom sustavu potrošačima se voda osigurava  autocisternom, ističe se na mrežnoj stranici Vodoopskrbe i odvodnje, uz molbu građanima za razumijevanje i strpljenje.

Zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek, objavio je popodne na Facbooku da je na Jarunu „nastala panika" jer se širio miris plina, što je izazvalo strah građana da se ne ponovi požar kao u Frankopanskoj.

U utorak navečer u središtu grada, u Frankopanskoj ulici, pri sanaciji vodovodne cijevi puknula je plinska cijev i došlo je do zapaljenja plina. Dvojica radnika "Vodoopskrbe i odvodnje" zadobila su teške opekline i zadržana na liječenju u KBC-a Sestre milosrdnice, dok su dvojica puštena kući jer su lakše ozlijeđeni.

Zagreb: Pogled iz zraka na urušen krov u tvornici Gredelj
1/15

Urušio se krov bivše tvornice Gredelj u Zagrebu

Od zagrebačke policije doznaje se kako se popodne u krugu bivše tvornice Gredelj na zagrebačkom Trnju, urušio krov jednog od derutnih i napuštenih objekata. Krov derutne zgrade se urušio u njegovu unutrašnjost, tako da automobili na obližnjem parkiralištu nisu oštećeni.

Zagrebačka policija kratko je potvrdila da se dogodio incident, a dojava je oko 14,30 sati stigla od građana. Ekipe na terenu utvrđuju okolnosti urušavanja.

Vlasnik kompleksa bivše tvornice Gredelj je Grad Zagreb.

- Danas nešto prije 16:00, na poziv MUP RH, pet K9 potražnih timova HGSS-a pregledali su 5000 metara kvadratnih napuštene zgrade tvrtke Gredelj u Zagrebu kojima se urušio krov. Za dodatnim intervencijama nije bilo potrebe.

Sudjelovali timovi iz Stanica Zagreb, Samobor i Novska - objavio je HGSS.

Oko urušavanja krova Gredelja javili su se i iz Grada, te rekli da je do urušavanja došlo zbog dotrajalosti. Kako kažu, prostor su obišli i pretražni psi.  I dalje planiraju s revitalizacijom tog prostora, naglasili su, jer to gradska baština.

Ključne riječi

Komentara 1

FN
Fr@njo
20:02 01.06.2022.

ovakvom ljepotom u EU. ni jedn grad s e ne moze podiciti..doda li se jos brijeg kulture u Jakusevcu, tko to ima , tko to moze platiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije