Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
king cross jankomir

FOTO Svjetski poznate pasmine mačaka predstavljene na međunarodnoj izložbi

Zagreb: Međunarodna izložba mačaka
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/53
19.03.2023.
u 18:14

Organizirao ju je Savez felinoloških društava Hrvatske, a svoje su ljubimice predstavili izlagači iz Hrvatske, Austrije, Slovenije, Italije, Mađarske, Slovačke, Poljske i Rumunjske

Bengalska, Perzijska, Maine Coon, Britanska kratkodlaka te dugodlaka, samo su neke od priznatih pasmina mačaka koje su se ovog vikenda predstavile na međunarodnoj izložbi u shopping centru King Cross na Jankomiru. Organizirao ju je Savez felinoloških društava Hrvatske, a svoje su ljubimice predstavili izlagači iz Hrvatske, Austrije, Slovenije, Italije, Mađarske, Slovačke, Poljske i Rumunjske. 

Na izložbi je predstavljena i Neva Masquerade, varijanta Sibirske mačke koju je felinološka organizacija Fédération Internationale Féline (FIFé) kao službenu pasminu u potpunosti priznala tek 2011., iako se pretpostavlja da je u Rusiji nastala križanjem Sibirske šumske mačke sa Sijamskom i Perzijskom, još kasnih 1970-ih godina prošlog stoljeća. 

Predstavljene krznene ljepotice možete pogledati u galeriji.

Zagreb: Međunarodna izložba mačaka
1/59

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije