Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tradicionalna gozba

FOTO Stanovnici zagrebačkog ZOO-a slistili su svoje uskršnje poslastice

Zagreb: Životinje u zoološkom vrtu razveselile su se pisanicama
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/35
10.04.2023.
u 12:06

Tom je gozbom danas započeo i tradicionalni program "Zekanje u Zoo vrtu" u povodu kojeg će, među ostalim, i članovi udruge Zecovi voditi edukaciju o zečevima i kunićima

Dok su se merkati častili kuhanim jajima, neki su stanovnici zagrebačkog ZOO-a, poput gibona i kapucina, medvjeđih blizanaca te lavovske obitelji svoje poslastice dobili u kaširanim pisanicama. Tom je gozbom danas započeo i tradicionalni program "Zekanje u Zoo vrtu" u povodu kojeg će, među ostalim, i članovi udruge Zecovi voditi edukaciju o zečevima i kunićima.  

U podne će pak fotograf Damir Hoyka na Zebrinu trgu predstaviti knjigu "Pustolovine Tizi Enili 3: Uspon života", posjetitelji će se moći upoznati i s radom Crvenih nosova te SOS Dječjeg sela Hrvatska. A na dvodnevnom programu gostovat će i ZekoEko, program u organizaciji portala Wish.hr i Wish mama, u sklopu kojeg, danas i sutra od 11 do 17 sati, mališane i njihove roditelje očekuju brojni edukativni i zabavni sadržaji. 

– ZekoEko naglasak stavlja na ekologiju. Kako štititi prirodu te čuvati njezin biljni i životinjski svijet, otkrivat će se kroz kazališne predstave, radionice i igre. Zainteresirani će se moći uključiti i u potragu za ZekomEkom, a najuspješnije u toj igri vođenoj uputama „toplo-hladno“ očekuju vrijedne nagrade. U zabavnom programu nastupit će dječji zborovi i plesne skupine. Posjetitelji sa sobom mogu ponijeti plastične čepove kako bi ih darovali Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma. Čepovi se na Edukacijskom trgu prikupljaju u sklopu projekta "Plastičnim čepovima do skupih lijekova". Novcem koji se dobije reciklažom čepova, sufinancira se liječenje oboljelih od leukemije i limfoma – stoji u najavi. 

A kako je izgledalo uskršnje čašćenje možete pogledati u galeriji. 

Zagreb: Životinje u zoološkom vrtu razveselile su se pisanicama
1/35

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije