Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zadnji dan meštrovića

FOTO Pogledajte veliku gužvu u Zagrebu: Ove nedjelje nije za kruh u trgovini, već za umjetnost

Foto: Mia Šlafhauser/PIXSELL
1/16
03.03.2024.
u 13:28

Skulpture koje su stigle iz New Yorka, Tate Gallery u Londonu, Leedsa, Ljubljane, Beograda, Rima i Praga te iz raznih dijelova Hrvatske publika će u Klovićevim dvorima moći razgledati još samo danas.

Velike gužve zavladale su Gornjim gradom. Užurbano je ispred galerije Klovićevi dvori gdje još do kraja dana traje restrospektivna izložba jednog od najvećih hrvatskih umjetnika, Ivana Meštrovića. Brojni građani odlučili su u zadnji trenutak iskoristiti priliku za posjet pa se ispred ulaza stvaraju velike gužve.

Izložba koju su Muzeji Ivana Meštrovića priredili s Galerijom Klovićevi dvori predstavlja retrospektivan presjek Meštrovićeva kiparskog stvaralaštva, a  ovim jedinstvenim muzeološkim projektom obuhvaćen je do sada najveći broj njegovih djela, posuđenih iz mnogih domaćih i stranih ustanova i privatnih zbirki.

1/16

Više od 200 skulptura pruža uvid u razvoj opusa od najranijeg djetinjstva, preko formiranja na bečkoj Akademiji likovnih umjetnosti, do afirmacije u Parizu i Rimu, kada stvara cikluse kojima postiže velik uspjeh na izložbama od Secesije u Beču do Venecijanskog bijenala.

Skulpture koje su stigle iz New Yorka, Tate Gallery u Londonu, Leedsa, Ljubljane, Beograda, Rima i Praga te iz raznih dijelova Hrvatske publika će u Klovićevim dvorima moći razgledati još samo danas.

POVEZANI ČLANCI:

Galerija je otvorena do 19 sati, zadnji ulazak je u 18 sati, a ulaznice stoje 8 eura za odrasle, te sedam eura za studente, učenike i umirovljenike. Popust se odobrava i grupama posjetitelja.

POVEZANI VIDEO Ukrali joj skupi bicikl, sad ima neočekivanu ponudu lopovu: 'Nemam kako ići na posao...'

Komentara 1

NN
nnik
14:13 03.03.2024.

Gužve ispred galerija i muzeja posljedica su zaostalosti i neorganiziranosti naših ustanova. U inozemstvu davna je prošlost kupovina karata na ulazu. Karte se kupuju on-line sa unaprijed određenim terminima ulaska. Zaostajemo 20 do 30 godina za ostatkom Europe. Dugi redovi na ulazu su sramota ,a ne hvala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije