Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kino Kinoteka

Filmski program u tonu Agnès Varde: lutanje, kanibalizam i slomljena srca

Foto: Kino Kinoteka
1/7
05.04.2024.
u 12:24

Na velikom platnu će se danas projicirati i kultni hit devedesetih Moj privatni Idaho Gusa Van Santa, koji je ujedno i Vardin omiljeni film

Platna Kinoteke ovaj su tjedan udomila nekoliko filmova u kojima glavni likovi – lutaju. Naime, ovog tjedna program je posvećen Agnès Vardi, velikoj francuskoj redateljici, koja je kroz svoje filmove oživjela nekoliko lutalica.

Nakon projekcije "Jedna pjeva, druga ne" i njezinog nagrađivanog filma "Bez krova i zakona", danas se prikazuje "Documenteur: Film emocija". To je najosobniji film na kojemu je Varda radila, a pripovijeda o ostavljenoj ženi, samoći i slomljenom srcu.

Na velikom platnu će se danas projicirati i kultni hit devedesetih "Moj privatni Idaho" Gusa Van Santa, koji je ujedno i Vardin omiljeni film. Lutalice ovoga klasika utjelovili su River Pheonix i Keanu Reeves, a njihova priča o prostituciji i potrazi za vlastitim korijenima, postavila je temelje queer filma. Večernji termin rezerviran je za uzbudljivu sudsku dramu "Slučaj Goldman", o stvarnom događaju koji je sredinom sedamdesetih godina podijelio francusku javnost.

POVEZANI ČLANCI:

Ciklus lutanja će u subotu zatvoriti spoj romanse i horora kroz film Luce Guadagnina "Sve, i kosti" i njegova priča o kanibalizmu i ljubavi djevojke i mladića koji žude za pronalaskom doma. Svoje mjesto na programu pronašao je i hrvatski film "Pamtim samo sretne dane" Nevija Marasovića, nagrađivanoj priči o čovjeku koji putuje u prošlost osvrćući se na vlastite životne odluke. Osim toga, sutra će se prikazivati i Oskarom nagrađeni film "The Holdovers", koji će zbog svojih simpatičnih i ranjivih likova postati blagdanski klasik.

Ulaznice je moguće kupiti online na www.ulaznice.hr, www.kinokinoteka.hr ili svakodnevno u radno vrijeme blagajne kina.

POVEZANI VIDEO: Prvo Q'ART okupljanje ove godine održano je u Parku Ribnjak

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije