Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sezona traje do 15.5.

Evo zašto Toplana još grije stanove, sviđalo vam se to ili ne

toplana
Borna Filić/PIXSELL
15.04.2016.
u 08:00

Građani se žale da su radijatori vrući unatoč vanjskoj temperaturi od 20-ak stupnjeva, a iz HEP Toplinarstva odgovaraju da prije 15. svibnja gase grijanje samo na zahtjev pojedine zgrade

Brojni Zagrepčani požalili su se da, unatoč visokim vanjskim temperaturama, Toplana i dalje uporno grije stanove i time im nepotrebno “nabija” račune.

Vani je 20, a radijatori vrući. Tko je tu lud? Iz Toplane kažu da se mi u zgradi moramo dogovoriti i poslati zahtjev da nam ugase grijanje – požalila se jedna Zagrepčanka. Iz HEP Toplinarstva kazali su nam da sezona grijanja službeno traje od 15. rujna, a traje najkasnije do 15. svibnja.

Ranije isključivanje isporuke toplinske energije za grijanje moguće je za pojedinu zgradu ako to pisanim putem zatraži ovlašteni predstavnik suvlasnika te to potvrdi svojim potpisom i pečatom – kazali su iz Toplinarstva.

Moguće je, dodaju, da i Toplinarstvo donese odluku o završetku ogrjevne sezone prije 15. svibnja, no da je u ovom trenutku još prerano za donošenje takve odluke s obzirom na to da se vremenske prilike u sljedećih mjesec dana mogu promijeniti u odnosu na trenutačne temperature. Prema meteorološkim prognozama, sljedećih tjedan dana temperatura će biti u rasponu od jutarnjih 7 do 21 Celzijev stupanj.

>>Državni zavod: Razdjelnici nisu zakonito mjerilo topline

Komentara 9

Avatar bosanac1951
bosanac1951
08:48 15.04.2016.

Hej, grijanje do 15.svibnja kada će temperature biti daleko iznad 20 stupnjeva !! Ovi iz HEP Toplinarstva stvarno se igraju države u državi...Ma najbolje je imati svoje etažno grijanje pa će se potrošač grijati kad on hoće a ne ovako bez veze trošiti lovu na bespotrebno grijanje...

DI
Diners
10:48 15.04.2016.

Promijenite zakone hep-ovske lopine! Držite se termometra , a ne lošeg zakona!!! Pravdu hoćemo! Dokle ćete nas varati!?

DU
Deleted user
12:54 16.04.2016.

Samo tupani inzistiraju na kalendaru u vezi usluga koje ovise o vremenu. Uštede za vrijeme prekida grijanja daleko su veće nego je trošak eventualnog ponovnog pogona grijanja. Naravno, prvenstveno za građane. Jao, pa da, ovdje se radi o brizi zai za Toplaninu zaradu, a neza potrošače. Međutim, Toplana zaradi takve novce na ljudima za sezone grijanja, da im ništa ne bi bilo da grijanje prilagode vremenskim uvjetima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije