Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preko 2000 zaraženih

Evo gdje će se i kad moći sutra cijepiti u metropoli

Zagreb: Velike gužve za cijepljenje na godišnjicu početka cijepljenja u RH
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
25.01.2022.
u 16:20

Na cijepnom punktu HZJZ-a u Ulici Radoslava Cimermana 64a, Kajzerica, građani se mogu cijepiti od 14 do 18 sati,

Prema podacima HZJZ-a u Zagrebu novooboljelo je 2.009 osoba, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 179.243, dok je nažalost preminulo 19 osoba. U karanteni se trenutačno nalazi 17 ljudi te je jučer u metropoli cijepljeno 827 osoba, od toga 177 prvom dozom, a cijepni punktovi će sutra raditi prema rasporedu koji se nalazi u nastavku.

Na cijepnom punktu Zagrebački Velesajam može se cijepiti od 8 do 12 sati, više informacija na poveznici. A na osam cijepnih punktova u Domovima zdravlja pak od 14 do 20 sati, čiji popis se može naći i na poveznici.

Na cijepnom punktu HZJZ-a u Ulici Radoslava Cimermana 64a, Kajzerica, građani se mogu cijepiti od 14 do 18 sati, a na adresi Rockefellerova 4 bez prethodne najave mogu se cijepiti svake srijede od 16 do 20 sati. Popis ljekarni u metropoli koje, uz prethodno naručivanje, osiguravaju uslugu cijepljenja može se naći ovdje.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je usto 2.029 uzoraka PCR testiranja, a 1.309 je nalaza bilo pozitivno. Tijekom jučerašnjeg dana djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 1.056 oboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 153 osobe. Od 1.056 COVID-om zaraženih osoba 214 su kontakti COVID + osoba, tri su doputovale iz BiH, Italije i s Maldiva, 104 oboljele osobe za sada je negativne epidemiološke anamneze, a za 53 osobe obrada je u tijeku.

Sedam osoba obrađeno je od strane nadležnog liječnika obiteljske medicine, za 669 osoba poslana je uputa o mjerama, dvije osobe izložene su na radnom mjestu, dvije su izložene u odgojno-obrazovnim ustanovama, dok je kod dvije osobe moguća izloženost u zdravstvenom ustanovama.  

Jučer je zbog pozitivnog nalaza testa na Sars-CoV-2 kod 390 učenika i 10 nastavnika osnovnih škola te 156 učenika srednjih škola izrečena mjera samoizolacije za 3.339 učenika osnovnih i 934 učenika srednjih škola. U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada u protekla 24 sata novooboljelo je devet korisnika, tri zdravstvena i dva nezdravstvena djelatnika. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije