Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekskluzivno

Bandić želi proširiti naplatu na cijeli grad! Pogledajte kartu

Parking
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/5
03.06.2014.
u 12:51

Večernji list donosi kartu koja detaljno prikazuje gdje je sve gradonačelnik Milan Bandić naumio da se plaća parkiranje

Parkiranje će se naplaćivati u cijelom Zagrebu. Tako je barem naumio gradonačelnik Milan Bandić koji je već izradio i kartu s novim ucrtanim zonama od rubova grada pa do središta, a koju vam ekskluzivno otkriva Večernji list.

Udar na građane

Prema njoj će svi građani koji su dosad besplatno parkirali na javnim površinama morati zakupiti svoje parkirališno mjesto, a da se o proširenju naplate parkiranja na cijeli grad ozbiljno razgovaralo ili bolje reći raspravljalo, potvrdio je i predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor.

– Istina je da je gradonačelnik Milan Bandić to predložio, no dok god sam ja predsjednik Skupštine, neću dopustiti da se nešto tako uvede. Nema smisla da se parkiranje naplaćuje na području cijelog grada jer je to udar na građane – rekao je Darinko Kosor.

Prema planu gradonačelnika, koji je nedavno snizio cijene parkiranja u garažama i na pločnicima, nova parkirališna mjesta trebala bi se ucrtati na svakoj raspoloživoj gradskoj površini, od podsljemenske zone do Dubrave, Čučerja...

Foto: Večernji list

Cjenik novih zona nije jasno definiran.

– Do svibnja će odjel za promet predložiti Gradskoj skupštini uvođenje 4. i 5. zone. Cijena parkiranja u njima će biti simbolična, između sedam i devet kuna mjesečno. To ćemo uvesti zato što želimo ravnomjerno pokriti cijeli grad – istaknuo je prije dva mjeseca gradonačelnik Bandić kad je predstavljao javnosti niže cijene parkiranja.

Proširena zelena zona

No, osim što se uvode dvije nove zone, četvrta i peta, znatno je proširena zelena – treća zona u kojoj je cijena sada 1,5 kuna po satu.

>> Ekskluzivno: Donosimo koje su nove cijene parkiranja u Zagrebu!

Komentara 100

KR
kristov
13:35 03.06.2014.

Predlažem da sve ZG tablice kod registracije plate 700 kuna za cijelu godinu i za te automobile ostane parking gratis bilo gdje. Naravno ovih 700 kuna omogućiti na obročnu otplatu npr. 7 rata. Sve ostale registracije, npr. DA, KR, KA ,OS i ostale kada dođu u grad neka plate primjerenu cijenu, jedinstvenu 5 kn sat bez razlike na zonu, a strane npr. iz Srbije Bih, Slo, 1 EUR sat. Biti će love ka blata i svi sretni. Bandiću, zovni me da ti pojasnim detalje i matematiku!

MA
Machak
13:26 03.06.2014.

Napalata parkiranja na javnim površinama nema nikakvog opravdanja koje drži vodu. Njihovu su izgradnju platili građani a plaćaju i njihovo održavanje. Naplata parkiranja je najobičnija pljačka. Drugo su garaže i zatvorena parkirališta, njihova izgradnja košta, ne bi se trebala financirati iz gradskog proračuna nego bi se trebale financirati iz naplate - na isti način kao što se financiraju garaže koje su izgradila poduzeća, trgovački centri, itd.

Avatar Ledeni
Ledeni
13:00 03.06.2014.

Ma jasno, što će nama tvornice, elektrane, rafinerije. Sve su to skupa glupava zdanja koja još ktomu zagađuju okoliš. A vidi kako je to naš gradonačelnik riješio jednostavno. Samo nacrtaš bijele crte po asfaltu i eto ti milijuna kol'ko 'oćeš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije