Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"zelena" vožnja

Eko taksi u dio svojih vozila ugradio i autoplin

26.03.2015.
u 13:41

U dio svojih vozila Eko taxi ugradio je autoplin, i to kako bi opravdao prefiks Eko u svom nazivu. 

Naime, zbog svog utjecaja na prirodu, autoplin zovu i zelenim gorivom jer sagorijeva bez dima, čađe i neugodnih mirisa. Sva vozila Eko taxija s ugrađenim plinskim sustavom imaju atest Centra za vozila Hrvatske i sigurno prevoze putnike na zagrebačkim ulicama – poručuju iz Eko taksija. 

Inače, autoplin je najvažniji i najrašireniji alternativni pogonski izvor, mješavina propan – butana, s nižim emisijama štetnih plinova u okolinu. Sigurniji od benzina, koji se razlijeva u slučaju da dođe do jakog sudara, autoplin postepeno curi i gori, a moguće je da i cijeli spremnik jednostavno ispadne iz automobila te se time sprečava daljnja možebitna katastrofa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije