Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Zaposlenici Dumovca "priveli" burmanskog pitona dugog 5,5 metara

Preuzeli su gmaza na poziv policije jer je u tijeku postupanje nad njegovim vlasnikom. Posljednjih dana hvatali su se u koštac s gmazićima koji im stanu na dlan, a ovaj su put doslovno imali pune ruke posla.
04. srpnja 2020. u 18:32 3 komentara 1190 prikaza
piton 3
Foto: ZOO Zagreb
Pogledajte galeriju 1/2

Akcija zadivljujućih dimenzija u petak navečer, poručili su iz Azila Dumovec. Terenska ekipa u svojem vozilu nikada nije imala ovolikog gmaza, burmanskog pitona dugog 5,5 metara i teškom oko 50 kilograma.

piton 3 NEOBIČAN LJUBIMAC NA JARUNU Detalji uhićenja u kojem je zaplijenjen i ogromni piton: Predstavljao je opasnost za policajce

- Kolege su ga preuzeli na poziv policije jer je u tijeku postupanje nad njegovim vlasnikom. Posljednjih dana hvatali su se u koštac s gmazićima koji im stanu na dlan, a ovaj su put doslovno imali pune ruke posla. Strah ne poznaju, ali svaku, a pogotovo ovako impresivnu životinju izuzetno poštuju. Zato su je nježno ukrcali u vozilo i odvezli u oporavilište Zoološkog vrta grada Zagreba. I tamo je pridošli piton izazvao divljenje jer je najduži u Vrtu više od dva metra kraći od markantnog gosta. Utvrđeno je da je zmija dobrog zdravlja i općeg stanja. Piton je smješten u karantenu i tamo će ostati idućih dana dok Zoološki vrt od nadležnih institucija ne dobije nove upute o njegovu daljnjem smještaju- poručili su na Facebooku.

UGRADNJA PREMOSNICA
Kićo Slabinac na respiratoru nakon rutinskog kirurškog zahvata na srcu
MAFIN 2020.
Večernjakova Mala akademija financija donosi vam digitalno predavanje o financijskoj pismenosti