Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Galerija ULUPUH

Edukativni lutkarski projekt „Očko Čitaćirko“ u galeriji ULUPUH

ULUPUH
(ULUPUH)
19.03.2010.
u 09:01

Riječ je o partnerskom projektu ULUPUH-a i Plesne grupe Burka iz Samobora kojim se u djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta želi potaknuti ljubav prema čitanju i likovnom izražavanju.

Galerija ULUPUH u petak (19. ožujka) organizira edukativni lutkarski projekt „Očko Čitaćirko“, a riječ je o partnerskom projektu ULUPUH-a i Plesne grupe Burka iz Samobora kojim se u djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta (niži razredi) želi potaknuti ljubav prema čitanju i likovnom izražavanju. Projekt se izvodi u formi polusatne lutkarske predstave čiji je glavni protagonist lutak u liku dječaka Očka Čitaćirka.

Tijekom predstave lutak djeci čita ulomke pjesama i pokazuje dječje crteže iz svoje bilježnice, tzv. kupusare, potičući i njih da se likovno izražavaju. O knjigama koje je pročitao govori im živahno i sa zaraznim optimizmom, predstavljajući čitanje i kreativno izražavanje kao aktivnosti u kojima se najljepše provodi vrijeme. Predstava završava plesnom točkom u kojoj Očko izvodi najrazličitije pokrete, pokazujući i na taj način vedru stranu svoga karaktera.

Cilj je projekta ukazati na edukativne mogućnosti scenske lutke i sugestivnu snagu prenošenja kvalitetne poruke kroz njenu interakciju s ciljanom publikom. Projekt ujedno doprinosi afirmaciji i popularizaciji lutke kao izražajnog medija, upoznajući djecu s materijalima i postupcima njene izrade.

Projekt je premijerno predstavljen u okviru Stručnog skupa „Dječji odjeli bez granica“ u organizaciji Gradske knjižnice Vinkovci – Dječje knjižnice mira, u studenom 2009. godine. Planira se njegova provedba u osnovnim školama, dječjim vrtićima, dječjim odjelima u knjižnicama te centrima za kulturu.

 

Ključne riječi

Komentara 1

MS
msporc24
13:24 19.03.2010.

Čestitam! Ipak među tmurnim vjestima ima i veselih! Ako treba pisati slične kazališne komade, evo, stojim na raspolaganju!...kao dobrovoljac:-) baka Rozalija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije