Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jelena Ružić

Zašto su Dugavljani u pravu kad misle da su se probudili u 'Apsurdistanu'

Foto: Thinkstock
05.02.2018.
u 08:41

Ograda oko vrtića ne ispunjava svrhu, ali je postavljena, a novac, 100.000 kn, potrošen

Agonija roditelja dok čekaju liječnički nalaz koji će reći je li im dijete koje se za boravka u vrtiću, odnosno na neograđenu prostoru za igru oko njega, ubolo na narkomansku iglu zaraženo ili ne, poznata je samo njima.

No, zasigurno je najveća noćna mora svakoga roditelja i sama pomisao na proživljavanje tog pakla neizvjesnosti. Strašno je to što je u Dugavama u rujnu prošle godine došlo do incidenta s ubodom, ali, koliko god grubo zvučalo, za prolivenim se mlijekom ne plače. Dogodilo se, užasno je, ali treba se aktivirati kako bi se ubuduće spriječili slični nemili događaji. A aktiviralo se u Dugavama relativno brzo, i to s najviše instance Grada. Sam je gradonačelnik, naime, poprilično imperativno govorio o projektu koji bi najmlađim stanovnicima tog zelenog kvarta na jugu Zagreba omogućio bezbrižno igranje u dječjem parku, prostoru koji je u svojim temeljima oduvijek trebao biti siguran. Ali, eto, nije, i to se, nažalost, saznalo na najgori mogući način.

Čovječanstvo duguje djetetu najbolje što mu može pružiti, stoji u Deklaraciji o pravima djeteta iz 1959. Da to katkad baš i nije slučaj, pokazuje projekt vrijedan 100.000 kuna, ograda oko vanjskoga prostora vrtića. Trebala je biti gotova do Božića, ali nije. No, nije Dugavljane razljutilo kašnjenje, već rezultat koji ih je natjerao da se upitaju žive li oni u glavnom gradu države članice EU ili u mjestu koje neodoljivo podsjeća na mješavinu Apsurdistana i Divljeg zapada. Ograda koja zasad ima dvije šupljine koje trebaju popuniti vrata “koja se čekaju” ne rješava ništa. I kad se “ukrasi” s još dvoja vrata, neće se smjeti zaključavati jer je zapravo ograđen javni gradski prostor, a ne vrtićko zemljište. Dugavljani su odmah shvatili da je car gol, ali im, nažalost, ta spoznaja ne pomaže puno jer je ograda, premda polovična, već postavljena, novac potrošen, a baš kao i kada je riječ o nemilom pokretaču cijeloga projekta, ni u njegovu finalu nema mjesta za plakanjem nad prolivenim mlijekom. 

1/7
Ključne riječi

Komentara 7

VE
velost15
13:30 05.02.2018.

drugi put u 2 dana se piše o ovoj temi !? Kaj nije malo previše. Iznesite barem koje bi rješenje trebalo zadovoljavati ovih 4-5 prosvjedinika pa idemo dalje. Ovakvo pisanje miriše na čisti, školski populizam

DU
Deleted user
12:03 05.02.2018.

Istina, sada policajce nije za vidjeti. Gdje su oni uopće? Navodno postoje neki kvartovski? Ako i postoje, poput Yetija su - priča se, ali nema dokaza. Ovakvo rasipanje novaca nas sve najviše smeta; daj čovječe vidi što se negdje zaista događa,. koji su gorući problemi i prvo njih riješi. Ali ne, bum fontana, bum neon, bum skijaške staze do Trga, a građanske muke ostaju netaknute

IG
igorl
12:13 05.02.2018.

Senzacionalisticno novinarstvo bez granica. Naime ako ograda ne bude pod naponom i s bodljikavom zicom na vrhu, te naoruzani vojnik pred njom - ne bude sprijecila narkomana na uvecer preskoci za sut. Ne znam kakve veze ima ograda sa postojanjem ili nepostojanjem igle na igralistu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije