Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što s drvcima?

Drvce ste kupili, okitili i Božić proslavili - kamo ga odložiti?

drvce
Patrik Macek/PIXSELL
05.01.2013.
u 08:56

Pri odlaganju drvaca treba pripaziti da se ne oštećuje zelenilo na kojem se ostavljaju

Svake godine nakon blagdana gomila ožalošćenih drvaca završava odbačena na ulicama. Za odvoz odbačenih drvaca zadužen je Zrinjevac, iz kojeg poručuju građanima da božićna drvca odlože na najbližu zelenu površinu ili pokraj kontejnera Čistoće.

– Građani trebaju odložiti drvca na hrpe na najbližim zelenim površinama pazeći da se ne oštećuje postojeće zelenilo ili pokraj kontejnera. Trebaju pripaziti i na pristup da možemo kamionima prići kako bi skupili sva drvca – rekao je voditelj podružnice Zrinjevac, Igor Toljan.

Prikupljanje odbačenih drvaca počinje nakon 7. siječnja 2013. godine. – Najveća količina prikupi se u prva dva tjedna od početka prikupljanja, a ostatak do kraja siječnja – rekao je Toljan. Skupljena drvca odlaze u kompostanu, gdje se procesom biološke razgradnje pretvaraju u organsko gnojivo – kompost, koji se zatim koristi za njegu gradskog zelenila.

>>VIDEO Ruski Božić: Bacili drvce u bazen i pod vodom pili šampanjac

Komentara 3

TE
tepčin
14:29 05.01.2013.

Negda smo bore lepo nasekli i skurili, Za smeće, kajgod!

VI
Vito
09:45 06.01.2013.

Pogledate slku uz članak o zaštiti zelenila na kojem odlažete iskorištena božićna stabalca Betonske i mramorne "kocke" ispod Što nisam napisao? Zeleni tegl u kojem je osušeni bor Naivi, bez uvrede, "zelenoljubac" kupio nasađenu "jelku" u zemlju misleći da jea je kupio drvo s korijenom Pohvala tom kupcu stabla s korijenom No, tko je kontrolirao prodavača koji je tog kupca prevario prodajući mu stablo uništenog korijena pod "živo" drvo? Svatko tko se imalo razumije u korijenje stabala zna da su takvi mali tegli zapravo lažno održavanje na životu stabla kojem je korijen presječen i uništen te kao takvo uopće ne može preživjeti niti da ga vratite odmah nakon obrezivanja korijena u istu rupu iz koje ste ga iskopali

VI
Vito
09:50 06.01.2013.

Pogledajte sliku ponovo pa će te jasno vidjeti razliku između debla lijevog, zelenog i desnog, usađenog, stabla Lijevo jasno pokazuje debljinu prirodnog rasta Desno jasno pokazuje da je otpiljen i nasađen Iako je desno "dalje" na slici, njegovo deblo je je deblje, znači da je odsječeno od višeg i zapiknuto u zemlju kako bi ga skuplje prodali Sigurno nije izdržalo dvije sezone

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije