Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika obljetnica u Autoklubu Siget

I predsjednica došla na proslavu 40. godina najvećeg autokluba

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/13
07.11.2018.
u 08:45

Dovozili su im i Jugić s motorom Porschea, a naučili su voziti i profesora koji je vozački položio iz 27. puta

Kostur “Fićeka” iz 1971. na ulazu u zgradu u ulici Siget 17 jasno pokazuje da u prostoru u koji se ulazi svi žive za automobile. To je samo jedna vrsta vozila koju oni koji tamo borave vole servisirati, preuređivati, testirati... Ukratko, 150 zaposlenika koji rade u Autoklubu Siget praktički živi za sve što ima veze s cestom, iako ponekad kroz njihove ruke prođe i pokoja letjelica te plovilo.

Najstarija polaznica udovica

Kad se to dogodi, prima se mobitel u ruke ili fotoaparat i bilježi situacija koja običan radni dan pretvara u anegdotu koja se prepričava generacijama. A bilo je toga tijekom četrdeset godina, koliko postoje, "more". Kako i neće biti kad u sklopu autokluba rade tehničke preglede i servise, pružaju pomoć na cesti, drže autoškolu...

– Posljednjih 15 godina usmjerili smo se i na turizam. Posjedujemo dvije jedrilice i jedan katamaran u čarteru, gradimo kampove na Jadranu. Otkako smo osnovani 1978., dosegli smo više od 35.000 članova te 100.000 korisnika svih usluga, čime smo postali najveći autoklub u Hrvatskoj – kaže predsjednik kluba dr. sc. Damir Škaro dodajući da kroz njihove ruke na tehničkom pregledu prođe 42.000 vozila godišnje, na cesti imaju 10.000 intervencija, a kroz njihovu autoškolu tijekom godine prođe 1100 kandidata.

Foto: Igor Kralj/Pixsell

Njihovih 25 instruktora voziti je učilo i Ivu Majoli, Ninu Morić, Antu Tomića, Darija Šarića, Darija Šimića, Marcela Brozovića, Ivu Todorić... Polaznici voze kamione, autobuse, motore, “automatike”, a uskoro u Španskom otvaraju još jedu autoškolu.

– Kroz godine je bilo puno i onih koji nisu nadareni za vožnju. Jedan profesor kojeg sam učio položio je iz 27. puta – kaže Marinko Bošnjak, jedan od utemeljitelja kluba, koji je dugi niz godina radio kao instruktor. Najstarija polaznica koju je podučavao bila je 62-godišnja udovica kojoj je iza pokojnog supruga ostao auto, a svakakvi su automobili stigli i na tehnički pregled.

Foto: Igor Kralj/Pixsell

– Bilo je samogradnje, ljudi znaju od tri automobila složiti jedan ili, ako auto prerađuju za trke, pojačavaju snagu pa u karoseriju “Jugića” stave motor Porschea – kaže Bošnjak.

Čestitala im i predsjednica

Bilo je i zahtjevnih intervencija na cesti, u sklopu kojih su morali koristiti i poseban kombi s prikolicom za prijevoz osmero ljudi, a imaju i specijalne kamione kako bi mogli prevoziti “jurilice”.

– Na našem kamionu bio je i Maserati, na predstavljanje smo prevozili i Rimčev Concept_One, jedan smo auto kranom skidali s drveta... – prisjetio se šef službe pomoći na cesti Ronald Matijević.

Jučer su u svojim prostorima okruglu obljetnicu i proslavili, a čestitati im je došla i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Na proslavu je došao i izaslanik predsjednika Vlade RH Tomislav Mihotić, veliki prijatelj Autokluba Miroslav Ćiro Blažević, predsjednik HAK-a Slavko Tušek te sportski prijatelji Damira Škare Dubravko Šimenc i Stojko Vranković, veterani nogometnog kluba Siget, kao i predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Centra vozila Hrvatske i MUP-a. U sklopu događanja dodijeljene su i nagrade djelatnicima s najduljim radnim stažem priznanja vodećim hrvatskim autoklubovima i partnerima te posebna priznanja Predsjednici RH i predsjedniku HAK-a Slavku Tušeku. Svečanost je otvorio daroviti dječak Marko Bošnjak s himnom RH.

>> Pogledajte video i saznajte koje su najbolje zimske gume

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar comandante
comandante
09:04 07.11.2018.

Škaro... Hdz-ovska lopina, stotine afera iza sebe...

MO
monika100
12:44 07.11.2018.

Dosla da se izljubi nije odavno

Avatar Vucibatina
Vucibatina
11:24 07.11.2018.

Bez Čire pedera ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije