Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

AK Siget: Neki voze s podignutim ralicama da uštede na gorivu!

Građani su se požalili da vozila nekih privatnih koncesionara voze s podignutim ralicama
14. siječnja 2013. u 16:23 25 komentara 19 prikaza
ralica
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL

Skandalozno je da vozila nekih privatnih zimskih službi voze podignutih ralica radi uštede goriva, poručuju danas iz Autokluba Siget ponukani pritužbama brojnih članova iz više dijelova Zagreba i prigradskih naselja. Privatnici koji su dobili koncesiju za čišćenje snijega obvezni su, naime, proći definirane rute i za to podnijeti izvješće, a vožnjom s podignutom ralicom mogu uštedjeti više od polovice goriva.

>> FOTO Vjerovali ili ne, u Zagrebu je kolaps – čitateljica: Mrzim ZET!

"Prema trenutnim dojavama radi se o praksi koju provodi nekoliko privatnih poduzetnika koji su za čišćenje snijega dobili koncesije. Skandalozno je i nedopustivo da malverzacije na uštedi goriva ugrožavaju prohodnost prometnica i sigurnost građana pa je Autoklub Siget o tome danas obavijestio nadležne gradske institucije i zatražio ih hitnu provjeru i očitovanje", izvijestili su iz Autokluba Siget, pozivajući građane da prijave privatnike koji provode takvu praksu.

"Svaka čast onima koji svoj posao obavljaju savjesno, no pozivamo građane da se i dalje javljaju s informacijama kako bismo prepoznali one vozače i kooperante koji zaobilaze pravila" izjavio je dr. sc. Damir Škaro, predsjednik Autokluba Siget, pohvalivši pritom napore većine vozača zimske službe koji svoj posao unatoč vremenskim neprilikama obavljaju savjesno.

Iz Autokluba mole sve građane da svako vozilo zimske službe koje uoče s podignutom ralicom fotografiraju mobitelom te fotografiju s točnim mjestom i vremenom fotografiranja pošalju na e-adresu ralica@aksiget.hr ili postave na Facebook-stranicu Autokluba Siget.

Dostava paketa
ŽRTVA PREVARE
Osječanin naručio mobitel pa se neugodno iznenadio kada je vidio što je u paketu
Umjetnost kao terapija
Umjetnost kao terapija
Doživite kulturu u metropoli – ovo ne biste smjeli propustiti
 • Avatar El Indio
  El Indio:

  Stedu gorivo, tako posli istoce pedesetak litara nafte u svoj auto

 • pep:

  ako bandi nedas posla ,cvili na sve strane , das bandi posla , odmah te varaju. bolje bi to i postenije obavili obrtnici iz Ugande koji nikad snijeg vidjeli nisu !

 • maivla:

  Dugave, 2 traktora su imala podignute ralice. Vrijeme 15,30 h.