Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STANARI PIEROTTIJEVE

Dosta nam je toga, huligani se motaju po zgradi, tuku se...

provala
Željko Lukunić/PIXSELL
27.06.2014.
u 15:00

Nije problem što je u ulici alternativni klub Medika, već što dolaze sumnjivci - kažu opljačkani stanari

Dok je obitelj Davora V. u noći na četvrtak mirno spavala, kradljivac je iz njihova stana u zagrebačkoj Pierottijevoj ulici ukrao novac i kartice. Ušao je kroz prozor. Kada su se ujutro probudili i krenuli popiti prvu jutarnju kavu, nisu bili sigurni je li posrijedi san ili java -stvari razbacane po stanu u prizemlju bile su očit dokaz krađe koja ih nije probudila jer im buka lupanja i razbijanja nisu nepoznanica.

– Nažalost, čak nismo niti iznenađeni. Samo smo ogorčeni. Živimo u blizini kluba Medika i nesnosna galama je konstantna. Nije u Mediki problem, ali je u sumnjivcima koji se motaju onuda - vidno razočaran kaže ukućanin Ivan V. Dodaje kako su u nekoliko navrata policiju upozoravali na remećenje javnog reda i mira i nemile događaje koji se ponavljaju u Pierottijevoj, kod Autonomnog kulturnog centra Medika, koja je u srcu metropole omiljeno mjesto izlaska mladih alternativaca.
– Nedavno je susjedu ispred stana zapaljen kontejner, huligani nam se motaju po zgradi, tuku se, nepoznate djevojke preklinju za pomoć. O svemu tome obavijestili smo policiju već nekoliko puta - zgraža se Ivan V. Kaže kako institucije za probleme remećenja javnog reda i mira i vandalizma dosad nisu pokušale naći odgovarajuće rješenje. O detaljima krađe zbog mogućnosti ometanja policijske istrage, nisu željeli govoriti, ali zato kritiku adresiraju na sustav koji, prema njihovu mišljenju, zakazuje.

Nije tu stvar nekog međugeneracijskog jaza, pa da smo mi stari i imamo nešto protiv mladih koji tamo izlaze. Dapače, ja imam 24 godine i imam mlađeg brata i sestru. Stvar je u tome da nam je dosta takvog ponašanja. To je čisti vandalizam - objašnjava ogorčeni Ivan koji se ipak nada i vjeruje kako će hrvatski pravni sustav ovoga puta reagirati.

>>Tijekom koncerta buknuo krov Medike!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije