Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIJEPA GESTA

Dom im je jako oštećen u potresu, a sad u dvorištu imaju novu drvenu kućicu

Gluhonijemi par dobio kućicu
Foto: Obrtnička komora Zagreb
1/4
04.05.2020.
u 13:16

Izgradila ju je i do daljnjeg dala na korištenje Obrtnička komora Zagreb, a iako je površinom od 30 kvadrata mala, postat će im nov i siguran dom za daljnji život dok traju radovi na njihovoj kući.

Nakon dva jaka potresa koja su pogodila Zagreb 22. ožujka 2020. godine, Slavko i Barica Horvatič iz Markuševca postali su dvoje od tisuća ljudi kojima je dom gotovo potpuno uništen. No, unatoč tome, ovaj gluhonijemi par odbio je napustiti svou kuću jer bi to značilo da su napustiti svoje nasljedstvo. No, od danas će Horvatiči spavati na toplom i sigurnom, i to u drvenoj kućici koju je za njih izgradila i do daljnjeg dala na korištenje Obrtnička komora Zagreb. Iako je površinom od 30 kvadrata mala, kućica će im postati nov i siguran dom za daljnji život dok traju radovi na njihovoj kući.

Foto: Obrtnička komora Zagreb

- Moja kuća je stradala u potresu i nije sigurna za stanovanje pa stoga nemam mogućnosti sigurno smjestiti svoje roditelje. Stoga se ovim putem želim zahvaliti Obrtničkoj komori Zagreb i svim obrtnicima koji su nam izašli u susret i pomogli na ovaj način. U ovoj će se kući privremeno smjestiti moji roditelji što im jako puno znači s obzirom da su bolesni - rekla je Suzana Krhen, kći Slavka i Barice Horvatič.

Predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić osobno je došao nadgledati početak radova na kućici.

- Na inicijativu naših obrtnika iz Markuševca, odlučili smo pomoći ovoj obitelji koja se našla u teškoj situaciji. Sretni smo da možemo pomoći i donirati im kućicu u koju će se smjestiti i u njoj živjeti do potpune sanacije šteta koje je prouzročio potres - dodao je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije