Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Vukovarski obrtnici donirali građevinski materijal zagrebačkim kolegama

Kada je grad Vukovar započeo s obnovom nakon rata, Zagreb i zagrebački obrtnici puno su mu pomogli. Drago mi je da danas možemo vratiti barem mali dio i pomoći u sanaciji. Ovo je dobar primjer da mali mogu pomoći velikima - poručio je Zovko.
30. travnja 2020. u 15:56 1 komentara 256 prikaza
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

U potresu 22. ožujka značajno je oštećena zgrada Udruženja obrtnika Grada Zagreba, a 'prema prvoj preliminarnoj procjeni, koja još nije završena, štete su u razmjeru od 3,5 milijuna kuna', naglasio je predsjednik Udruženja Antun Trojnar.

Zagreb: Sanacija krova koji je oštećen u potresu DETALJI NOVOG ZAKONA Otkrivamo koliko će vam država dati za sanaciju dimnjaka i novi bojler

Udruženje obrtnika Vukovar, na temelju Povelje prijateljstva i suradnje, stoga je odlučilo pomoći Udruženju obrtnika Zagreb donacijom građevinskog materijala koji su im uručili ispred zgrade Udruženja obrtnika Grada Zagreba.

Predsjednik Udruženja obrtnika Vukovar Dražen Zovko rekao je kako je ova donacija namijenjena obnovi centralne zgrade oštećene u potresu. „

- Kada je grad Vukovar započeo s obnovom nakon rata, Zagreb i zagrebački obrtnici puno su mu pomogli. Drago mi je da danas možemo vratiti barem mali dio i pomoći u sanaciji. Ovo je dobar primjer da mali mogu pomoći velikima - poručio je Zovko.

Predsjednik Udruženja Antun Trojnar naglasio je kako se radi o donaciji materijala za sanaciju konstrukcije i izolaciju, a radovi kreću u subotu.

 | Autor : Dalibor Urukalovic/PIXSELL Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL 30.04.2020.,Zagreb - Udruzenje obrtnika Vukovar odlucilo je pomoci obrtnicima Udruzenja obrtnika Zagreb donacijom gradjevinskog materijala. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

- Nakon mjesec i pol dana od potresa, započeti ćemo na glavnoj sanaciji šteta, a cijelo ovo razdoblje obrtnici volonteri pomažu u popravcima zgrade. Ovo je velika gesta naših prijatelja iz Vukovara i na tome im iskreno zahvaljujemo - kazao je Trojnar.

Zamjenik pročelnice za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Grada Zagreba Toni Bilić rekao je kako je važna uloga zajedništva u izvanrednim situacijama te se u ovakvim akcijama odražava sinergija udruženja, a redsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić poručio je kako je ovo 'nastavak dugogodišnje suradnje i prijateljstva obrtnika Vukovara i Zagreba koji se danas pretočio u konkretnu akciju'.

Potres u Zagrebu PROMO Imate puno građevinske šute nakon potresa? Doznajte kako je zbrinuti

Inače, Udruženje obrtnika Vukovar danas nastavlja višestoljetnu tradiciju obrtničkog rada i udruživanja u Vukovaru. U Vukovaru su u prošlosti osnovani brojni cehovi i obrtničke zadruge, koje su bile nezaobilazan činitelj u životu grada. Srazmjerno svojoj značajnoj ulozi u privrednom životu, obrtnici su kao utjecajan dio građanske klase dali značajan doprinos društvenom i političkom životu i razvoju Vukovara. Udruženje obrtnika Grada Zagreba broji oko 7.000 članova proizvodne i uslužne djelatnosti koji su strukovno organizirani u 38 sekcija. Odmah po potresu uključilo se u pomoć potrebitima, ne samo obrtnicima članovima Udruženja već i građanima koji su stradali u potresu.

Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
a
Jadranom bez daha
Argonauti u sedam dana preveslali 650 kilometara hrvatske obale
  • Avatar KimberlyGI79
    KimberlyGI79:

    w︆︅w­︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅­︆e­­­­x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅­u︅︆b