Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILAN BANDIĆ:

'Ako se Zakon ne donese do raspuštanja Sabora, imamo rezervnu opciju'

Konferencija za medije Stožera civilne zaštite grada Zagreba
Josip Regovic/PIXSELL
09.05.2020.
u 12:34

Mi želimo novi izborni zakon. Potreban je novi teritorijalni ustroj i manje lokalnih jedinica. To je abeceda istinske demokracije - zaključio je.

Već treći dan nema novozaraženih koronavirusom u Zagrebu, a epidemiološka situacija je povoljna.Reaktivira se zdravstveni sustav na tri razine - poručio je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jelač, a priopćeno je i kako je samo  jedna osoba jučer kršila samoizolaciju.

- Još je samo jedan policijski službenik pozitivan na koronavirus, kao i jedna državna službenica. Ostali su ozdravili. Dobra vijest je i što je na području grada Zagreba ukupan kriminalitet je u padu 21%. Opći kriminalitet je u padu za 15%, a krađe za 20% - komentirao je načelnik PU zagrebačke Marko Rašić.

Gradonačelnik Milan Bandić rekao je da će 'figurativno polizati gradske pločnike i da su u gradu aktualne četiri vrste radova'.

- Rade građani, vatrogasci, Sektor za građenje i sama pomoć za manja oštećenja sanacija koja je premašila brojku od 1500. Bez zakona smo si pomogli koliko smo si mogli pomoć. Hvala svima koji pomažu, danas svima čestitam Dan Europe pa će danas na fontanama biti bandijera Europske unije. Potrubite svi kada prolazite -  kazao je Bandić.

Pitanja je međutim bilo o autobusima linijama 161 i 162. Savski Most u smjeru Ašpergeri. 

- Za mene govore da sam ponekad autoritar i to nije istina. Ja sam za red, rad i disciplinu. Promet će određivati broj putnika na tim linijama kao i prije korovirusa i potresa - rekao je Bandić.

Dodao je i kako se više puta sastao s premijerom i kako su 'uvijek razgovarali o poslu'.

- U četvrtak je bio jedan sastanak o novom zakonu. Ako se ne donese do raspuštanja Sabora, mi imamo rezervnu opciju. Ovdje obaveze imaju cijela Hrvatska, ovo je naš zajednički problem. No, imamo i pričuvnu opciju - izjavio je.

Na pitanje s kime misli koalirati i koliko računa na Milanku Opačić kazao je da na izbore izlazi sam sa svojom strankom. 

- Naši koalicijski partneri su isključivo građani Hrvatske. Ja osobno više vjerujem damama, nego muškarcima pa i Milanki Opačić - istaknuo je gradonačelnik.

- Dok se ne promijeni izborni zakon, Hrvatska ne može krenuti istinskim putem Europske unije. Građani sada glasaju, a ne biraju. Mi želimo novi izborni zakon. Potreban je novi teritorijalni ustroj i manje lokalnih jedinica. To je abeceda istinske demokracije - zaključio je.

 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar DorothyAL84
DorothyAL84
09:54 10.05.2020.

ww︆︅​w​​︆︅.​​ki​s︆︅​s​t​​o​k​.​c​o︆︅​​m

Avatar BarbaraUW99
BarbaraUW99
22:11 09.05.2020.

w​w︅︆​w​.​​l​o︅︆v​e​︅︆​x​​x​​.​c​︅︆l​​u​b

TK
Ten-kre
13:01 09.05.2020.

Što gospodin glavni i odgovorni grada ima reči o kriminalu u Zagrebu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije