Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pizza festival

Dođite na Keglić i kušajte neubičajene kombinacije na prvom Pizza Festivalu u Hrvatskoj

Zagreb: Otvoren prvi Pizza festival
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/22
24.06.2022.
u 16:58

RougeMarinova Cosa Nostra, Picnicova Dalmatinka, Beg's-ova Meet the Fig, Bianca s Instituta za pizzu i mnoge druge specifične varijante čekaju vas do 3. srpnja

Cosa Nostra, Istrijanka, Meet the fig i Bianca samo su neke od 19 pizza neobičnih okusa koje od jučer možete probati na prvom Pizza Festivalu u Hrvatskoj. Smjestio se u Parku dr. Franje Tuđmana, gdje će se zadržati do 3. srpnja, a organizirali su ga kreatori dobro poznatog Fuliranja i Burger Festivala, agencija Kokoš ili jaje. 

Pizzama originalne sicilijanske recepture predstavlja se RougeMarin "Mafia", na čelu s Marinom Medakom, a od pet varijanti iz ponude posebno se ističe Cosa Nostra s aromatičnim pečenim paprikama punjenih svježim sirom. 

23.06.2022., Zagreb - Otvorenje Pizza festivala na Trgu dr. Franje Tudjmana. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Zadarski Picnic koji se nakon jarunskog Food Truck-a zaputio na Tuđmanac, nudi šest varijanti ove delikatese inspirirani rimskim pizzama iz pizzerija Bonci i Antico Forno Roscioli. Kod njih primjerice možete kušati Dalmatinku s "ribom na saur"

Kod Beg's-a možete pak birati između tri varijante, pizze sa smokvama, četiri vrste sira ili pizzu s lososom i avokadom. Ovdje možete kušati i organska, nefiltrirana biodinamička vina

23.06.2022., Zagreb - Otvorenje Pizza festivala na Trgu dr. Franje Tudjmana. Biodinamicka vina. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Klasičnu MaMargheritu, Pepperoni, pikantnu verziju s dvije vrste kobasice i chillijem priprema pak Institut za pizzu, na čelu s Ivanom Badžekom, pizzaioliem Erikom i njihovim kreativcem Tomislavom. 

Nakon raspodije slanih okusa možete se zasladiti u Le Kolaču njihovim specifičnim tostiranim sladoledom u brioche pecivu ili popularnim Crepes Suzette-om. 

Foto: Sandro Sklepić

Osvježenje na festivalu možete potražiti na Wine Bar-u, uz probrana vina vinarije Šoškić, u šarenim kotelima kod Gingle Bellsa ili pak u Rakijarnici, gdje će vas za svaki kupljen koktel nagraditi kuponom od 10% u Designer Outlet Croatia. 

Jučerašnje otvorenje praćeno je plesnim ritmovima swinga, rock& rolla i twista DJ-a Daria Marekovića, a do kraja festivala očekuju vas još i DJ-evi Ozren Kanceljak Kanca, Mathiia, Patrik i DJ Dadoo dok će festival svojim jazz, funk, disco i house ritmove zatvoriti Jazzozo

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije