Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"meating" street food

Zavrtite kolo sreće za japanske bunse u Kyoto ili Neron verziji

storyeditor/2022-06-17/PXL_170622_94109608.jpg
22.06.2022.
u 17:00

Provjerili smo ponudu novoga restorana u centru koja se temelji na specijalitetima azijske kuhinje, a imaju i igru u kojoj možete osvojiti popuste ili besplatan ručak

Nude neka od najpoznatijih jela azijske kuhinje, sve povrće koje koriste iz organskog je uzgoja, a za pripremu specijaliteta u novom restoranu ulične hrane “Meating” koriste namirnice isključivo domaće proizvodnje.

Cijene i u eurima

Naziv je nastao igrom engleskih riječi “meat” (meso), “eat” (jesti) i “meeting” (susret), a otvorio ga je mladi poduzetnički par koji čine Ivana Vidušin i Hrvoje Bubalo, koji su promotori zdrave prehrane, pa ne čudi da se u njihovu lokalu u Masarykovoj 19 mogu naći većinom jela na bazi piletine, riže ili kvinoje.

– Ovo nam je prvi restoran, ali ne namjeravamo ostati na tome. U planu nam je lokale otvoriti na još nekoliko zagrebačkih lokacija, a u budućnosti se nadamo i širenju po ostatku Hrvatske – govori Ivana Vidušin, koja se bavi uređenjem interijera pa se pobrinula i za izgled “Meatinga”.

17.06.2022., Zagreb - Restoran Meating Street Food. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

Većina delicija koje ondje možete kušati inspirirana su azijskom kuhinjom, kao i njihova imena, budući da su pretežito nazvana po japanskim gradovima iz kojih potječu. Na jelovniku koji je osmislio Martin Kralj, mladi chef specijaliziran za azijsku kuhinju, trenutačno je 14 specijaliteta, a uskoro planiraju širiti ponudu, pri čemu će se, navode vlasnici, voditi mišljenjima i prijedlozima gostiju.

Jelovnik je na hrvatskom i engleskom jeziku, a osim u kunama, cijene su izražene i u eurima. A na njemu se, među ostalim, mogu pronaći “Kyoto Bunsi”, tradicionalna japanska parena peciva koja su punjena mekanim carskim mesom, a okus mu je upotpunjen slatko-ljutkastim umakom na bazi soje, ukiseljenim ljubičastim lukom za dozu kiselosti te mladim lukom i sezamom za balans. Stoje 63 kune, a ako niste ljubitelj svinjetine, po istoj cijeni nude i “Neron Bunse” s mesom jastoga.

17.06.2022., Zagreb - Restoran Meating Street Food. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

Od azijskoga predznaka pak odskače “Vida Piadina” tradicionalne talijanske recepture, tortilja punjena domaćim pršutom, sirom, zelenom salatom i rajčicom koja je, uvjerili smo se kušanjem, idealan izbor za doručak uz kavu, dobro će vas i zasititi, a cijena joj je 26 kuna. Bronx Burger također se ističe jer je jedini burger u ponudi, a sastoji se od peciva brioche, juneće pljeskavice, pancete, cheddara, BBQ umaka i karameliziranog luka te stoji 63 kune. Uz njega možete dobiti obične krumpiriće ako dodate 18 kuna, a oni od batata pet su kuna više. Specijalitet među prilozima, ističu, svakako je “Meating Pommes” s dodatkom sira cheddar i grilane slanine, a stoji 28 kuna.

Za osvježenje su na raspolaganju, primjerice, napici nalik limunadama, samo od jagode ili ananasa, bez šećera, koje od svježeg voća pripremaju sami vlasnici, a cijena im je 19 kuna. Uskoro na jelovnik stižu i čokoladna torta bez brašna, ali s puno kakaa, te japanska torta od sira.

Uredit će i terasu

Hranu pak možete pojesti u restoranu ili je ponijeti kući, a od ovog tjedna dostavljaju je i putem Wolta i Glova. Nedjeljom ne rade, ali ako na ručak ili večeru svratite petkom ili subotom, upoznat ćete gospodina Meatinga, maskotu restorana, a možete sudjelovati i u igri kolo sreće te osvojiti popuste od 5 do 15 posto na odabrane delicije ili pak gratis jela. Uskoro će, najavljuju, urediti i terasu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije