Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PERFORMANS

Petekov performans: Dječjim kamionom i lopatama "bušili" rupu za U-Bahn

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/9
14.06.2020.
u 12:34

Osvrćući se na nezgodu na Bukovačkoj cesti gdje je u subotu propao dio kolnika, ironično je dodao kako se i ondje otvorila jedna rupa, i to sama od sebe, kako bi se ispunilo Bandićevo obećanje o gradnji podzemne željeznice skroz do Maksimirske šume

Mali kartonski tramvaj, gomilica šute iz koje viri bat za tucanje, cigle, prometni znak sa strjelicom prema dolje te plastična dječja kolica osvanula su jutros na Trgu hrvatskih velikana. Ne, nije počela gradnja U-Bahna kojeg je gradonačelnik prije četiri dana najavio već podrugljivi performans nezavisnog zastupnika u Skupštini Renata Peteka koji je, pomalo „juričenovski“ želio pokazati svu besmislenost najavljenog projekta.

- Izabrana je tvrtka MB365 i kumovi. Dobili smo veliki posao na kojem ćemo zaposliti sve korupitoljupce koji su zainteresirani. Tu će se ući u tunel i izaći će se u blizini Britanca. Medveščak ćemo pregaziti, nadamo se da neće stradati puno zgrada koje su oštećene u potresu. Prepreke ćemo riješiti aneksima kao što se primjerice rješavao rotor – kazao je Petek u punoj spremi poput građevinskog radnik; banduri i s kacigom na glavi.

Performans kojeg je napravio s trojicom prijatelja dio je kampanje za parlamentarne izbore jer sebe vidi u Saboru te je najavio nove vizualno-atraktivne akcije kojima želi privući medije i građane da bi, kako kaže, vidjeli svu bizarnost gradonačelnikovih ideja kojeg naziva klaunom. Ako uđe u Sabor obećaje donošenje Zakona o lokalnoj samoupravi kako bi „riješio šerife“, promjenu Zakona o korupciji prema kojem nitko optužen za kazneno djelo ne bi mogao u politiku te Zakon o Zagrebu kojeg nijedna vlast nije mijenjala.

- Bandić će svoje radove napraviti naknadno, uvijek kasni s realizacijom svojih obećanja, naše malo gradilište se ovdje raspada kao i sva njegova te ništa ne funkcionira. Sve se realizira kroz 19, 15. 20 godina koliko je potrebno da kumovi savladaju tehnolohgiju za radove - kaže Petek.

Osvrćući se na nezgodu na Bukovačkoj cesti gdje je u subotu propao dio kolnika, ironično je dodao kako se i ondje otvorila jedna rupa, i to sama od sebe, kako bi se ispunilo Bandićevo obećanje o gradnji podzemne željeznice skroz do Maksimirske šume.

Pozvao je i građane da „pomognu delati“, ali bez naknade.

Ključne riječi

Komentara 1

DA
DarthVader
18:44 15.06.2020.

Jako dobro. AhaHahaJahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije