Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lijepa priča iz Zagreba

Dirljiv susret slijepih supružnika i vozačice tramvaja: 'Tužno je što im nitko nije priskočio u pomoć'

Zagreb: Mateja Bijelić, vozačica tramvaja sa slijepim supružnicima
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/5
14.11.2023.
u 14:35

Gergorići su Mateji u znak zahvalnosti darovali čestitku na Brailleovu pismu i privjesak koji su sami izradili

Iako samo naviknuli na to da se Zagrepčani češće žale nego što pohvaljuju javni gradski prijevoz, čin vozačice tramvaja Mateje Bijelić osvojio je metropolu. Naime, ona je tijekom vožnje zapazila slijepe supružnike Gergorić kako se muče s pronalaženjem ulaza u Hrvatski Savez slijepih čije se sjedište nalazi u Draškovićevoj. 

-Bio je četvrtak i supruga i ja smo išli u Savez na sastanak. Taksist nas je doveo u Draškovićevu, ali s druge strane ceste pa smo se mučili kako doći do tamo- pojasnio je gospodin Davor. A onda im je u pomoć pristigla Mateja koja je zaustavila i izašla iz ZET-ove osmice i supružnicima asistirala da pređu preko ceste. 

-Meni je bilo tužno što im nitko u toj situaciji nije htio pomoći. Kada sam izašla iz tramvaja, pokušala sam s njima pronaći ulaz, malo smo se gubili, ali zajedničkim snagama smo uspjeli. Srce mi je puno-govori Mateja. 

>>VEZANI ČLANCI: 

-Kad vam netko priđe u nevolji, to je predivno. Mateja nam je popravila taj dan- dodaju supružnici koji su vozačici u znak zahvalnosti darovali čestitku na Brailleovu pismu i privjesak koji su sami izradili.

>>VIDEO: Započelo postavljanje stupića u novoj pješačkoj zoni u Masarykovoj: Uskoro se više neće moći voziti preko "šarenih mačaka"

 

Komentara 1

PE
Pendrek57
18:00 14.11.2023.

Ljepa vozacica tramvaja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije