Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ULAGANJE

Investicija kod Zagreba: Gradi se industrijski objekt površine oko 50 tisuća kvadrata

Foto: Accolade
1/4
14.11.2023.
u 11:39

Optimalna prednost ove lokacije jest blizina autoceste, odnosno izvrstan pristup rutama prema Austriji, Sloveniji, Mađarskoj i sjevernoj Italiji, kao i prema Beogradu u Srbiji na istoku te dalje prema Istanbulu.

Accolade grupa, poznata po ulaganjima u moderna industrijska i proizvodna postrojenja diljem Europe, nastavlja svoje širenje na strana tržišta. Sukladno ambicioznim poslovnim planovima koji su fokusirani na područje jugoistočne Europe, Grupa je svom portfelju nedavno dodala i Hrvatsku koja je time postala sedma europska država u kojoj je Accolade prisutan. Govoreći o prilikama u Hrvatskoj, Accolade je ishodio građevinsku dozvolu za svoj prvi industrijski objekt sjeverno od Zagreba ukupne površine oko 50.000 kvadratnih metara, a istodobno radi i na nekoliko drugih lokacija koje su pogodne za razvoj industrijskih zona.

– Tržište moderne industrijske infrastrukture u Hrvatskoj počelo se razvijati posljednjih godina. U Hrvatskoj trenutačno postoji tek nekoliko modernih industrijskih lokacija, no unatoč tome riječ je o zemlji s golemim potencijalom koja se ove godine pridružila Eurozoni i Schengenskom prostoru. Uz to, Hrvatska raspolaže širokom bazom iskusnih i tehnički kvalificiranih radnika, adekvatnom prometnom infrastrukturom te s nekoliko luka osobitog međunarodnog, gospodarskog interesa. Ovo ulaganje uklapa se u naše strateške ciljeve širenja na regije s jakom potražnjom i potencijalom za daljnji rast. Kao što je bio slučaj i s prethodnim državama, želimo otkriti zanimljive lokacije koje kriju neiskorišteni potencijal – izjavio je Milan Kratina, izvršni direktor Accolade grupe.

Prvo industrijsko područje u Zagrebu kao odskočna daska za daljnje projekte

– Projekt je planiran sjeverno od Zagreba, na području Donje Bistre. Optimalna prednost ove lokacije je blizina autoceste, odnosno izvrstan pristup rutama prema Austriji, Sloveniji, Mađarskoj i sjevernoj Italiji, kao i prema Beogradu u Srbiji na istoku te dalje prema Istanbulu. Također, u blizini se nalazi i Rimčev pogon. U svakom slučaju, očekuje se visoka potražnja za modernim industrijskim prostorima na ovoj lokaciji. Industrijski park ovakvog tipa u mogućnosti je zadovoljiti tri ključna segmenta – laganu proizvodnju, logistiku i e-trgovinu.

VEZANI ČLANCI

Kako bi bile ostvarene najviše razine održivosti prema certifikaciji BREEAM sustava, izgradnji novog parka pristupit će se prema strogim načelima koja zahtijevaju moderni i održivi kompleksi. Građevine ovog tipa karakteristične su po visokoj energetskoj učinkovitosti, nadzoru komunalnih instalacija i infrastrukture, krovnim fotonaponskim sustavima, suvremenoj LED rasvjeti i sjenilima za prigušivanje svijetla te je okoliš industrijske zone obogaćen lokalnim raslinjem, retencijskim bazenima, hotelima za kukce, staništima za guštere te stanicama za punjenje električnih vozila.

Foto: Accolade

Osim Zagreba, Accolade je fokusiran i na druge strateške pozicije u Hrvatskoj, uključujući luku Rijeka zbog dobre povezanosti sa sjeverom Italije, Varaždin zbog blizine granice sa Slovenijom i Mađarskom, Split u središnjoj Dalmaciji te Osijek na istočnom dijelu Hrvatske. Ishođenje prve građevinske dozvole u Hrvatskoj trebalo bi poslužiti kao odskočna daska za Accolade kako bi postupno proširio svoju prisutnost i na druge lokacije u Hrvatskoj. Baš kao i u drugim zemljama, grupa teži dugoročnoj prisutnosti i održivim investicijama. U skladu s ovom vizijom, Accolade je već uspostavio tim u Hrvatskoj i uskoro planira otvoriti novi ured u Zagrebu – navode u priopćenju.

Komentara 9

LL
lijepa_li si
13:00 14.11.2023.

veličanstvena si domovino moja!

DC
DC
12:56 14.11.2023.

…i staništa za guštere?

DC
DC
12:49 14.11.2023.

Hoteli za kukce?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije