Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZELENA LISTA UPOZORAVA:

Devastacija zagrebačkog parka radi parkirališnih mjesta MUP-a?

27.11.2008.
u 15:22

Početkom ovog tjedna, na upozorenje građana, aktivisti Zelene liste, pridružene članice Europske zelene stranke upozorili su na, kako ističu, devastaciju zagrebačkog zaštićenog parka u Savskoj ulici između Vukovarske ulice i Koturaške.

Prema dojavi građana, na toj su zelenoj površili hrvatske metropole, strojevi ušli šest metara u park s namjerom izgradnje parkirališta.

Radove izvodi tvrtka Tigra, koja pretpostavljaju u Zelenoj listi, to obavlja za Zagrebački holding, obzirom da je jedini vidljivi znak na mjestu radova plastična traka gradskog poduzeća "Zrinjevca". Zeleni ističu da na mjestu iskopavanja po parku nema table s natpisom o radovima sa navedenom lokacijskom i građevinskom dozvolom nema, a pokušavajući zaustaviti navedene radove, pozvana je policija i građevinska inspekcija.

Kako ističu u Zelenoj listi, nakon što je policija obišla sporno gradilište, izjavili su nakon kraćeg prekida radova, da tu ništa ne mogu učiniti. Nakon nadzora građevinske inspektorice, aktivnisti i građani zabrinuti za sudbinu zagrebačkog parka načuli su da se dokumentacija za izvođenje radova rješava, a naručitelj je navodno MUP.

Nakon što su u javnosti odaslali apel o uništavanju zagrebačkog parka, Zelena lista upozorava da je navedena površina po GUP-u (postojećem i prijedlogu novog) Z-1 a nosi i oznaku PA, zaštićene parkovne arhitekture koju nitko ne bi smio dirati.

(S.M.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije