Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Deložacija kultnog kluba: Policija ogradila područje, odvozi se imovina

U tijeku je deložacija kojoj se protive mnogi građani, a dio njih okupio se ispred prostorija na Jabukovcu
20. listopada 2020. u 10:37 38 komentara 5555 prikaza
Foto: PIXSELL/Screenshot
Pogledajte galeriju 1/19

Najstariji zagrebački klub Jabuka ograđen je željeznim ogradama i policijskim trakama. U tijeku je deložacija kojoj se protive mnogi građani, a dio njih okupio se ispred kultnog kluba koji danas čuva i policija. 

druga strana priče Iz Jabuke uzvraćaju 'udarac' Gradu: Svi što ste pokrenuli protiv nas je nezakonito

Na parkiralište Jabuke stigli su i kamioni u koje se premješta kompletna imovina Jabuke

Mario Stojanović 19 je godina bio zaposlenik Jabuke, a danas je s tugom gledao kako se ona zatvara. 

"Jabuka je zadnji bastion. Mothership iz kojeg su potekli drugi klubovi i razni bendovi, cijela jedna kultura nastala je ovdje. Sada to zbog nečijeg privatnog interesa dolazi kraju", rekao je i dodao kako je zadnja tri dana situacija jako emotivna. 

VIDEO Počela je deložacija Jabuke, a Stoja iz kluba kaže: “Jabuka nisu samo zidovi, Jabuka nastavlja živjeti!”

"Mi smo otvorili svoja vrata, klub nije radio, ali ljudi su mogli ući. Užasno puno emocija i uspomena. Ne može netko to shvatiti tko nije kročio u Jabuku, opisuje Stojanović i zaključuje: "Jabuka nisu samo zidovi. To su ljudi, svjetonazor, ideja, emocija, glazba. Jabuka nastavlja živjeti u ovom ili onom obliku, to nam ne mogu uzeti". 

Danas je ispred Jabuke bio i redatelj te bivši kandidat za predsjednika Dario Juričan koji je ustvrdio kako kultni klub treba pretvoriti u bordel. 

"Meni je ovo super, mislim da treba sve zatvoriti u Zagrebu. Želim preuzeti ovaj klub i od njega napraviti bordel. Bordel treba u centru grada da gradonačelnik i njegovi prijatelji više ne moraju ići u Sloveniju", poručio je i dodao kako je i on izlazio u Jabuku. 

Juričan je, nezadovoljan odlukom Općinskog građanskog suda, svoje mišljenje izrazio već i pismom gradonačelniku Milanu Bandiću u kojem je naveo kako bi bordel nazvao "Zabranjena voćka". 

Podsjetimo, Općinski građanski sud u Zagrebu donio je 15. rujna 2020. rješenje o ovrsi Grada Zagreba kao ovršitelja nad GSK Jabuka kao ovršenikom. Tada je najavljena deložacija i zatvaranje prostorija na Jabukovcu. U 52 godine, koliko je klub bio otvoren, kroz njega su prošle mnoge generacije ljubitelja glazbe, no tijekom godina akumulirao se dug od oko 130 tisuća kuna. 

TARIK ČESTITAO
Odustao na pitanju za pola milijuna kuna: Biste li vi znali odgovor?
Borba protiv raka
BORBA ZA ZDRAVLJE
Čak 90% dijagnosticiranih s rakom pluća u Hrvatskoj umire jer se otkriva prekasno
  • sisavac:

    a koju deložaciju građani zagovaraju? jeste smiješni, tko se protivi? otkud dug od 130.000 kn? dal grad zagreb može oprostiti taj dug, zašto ga bi opraštao? dal je dug samo prema gradu, ili je gazda kluba dužan i drugima? ako ... prikaži još! gazda nema 130.000 kn za platiti dug, onda o čemu govorimo, promet vikendom je valjda više od toga bio. ako nije, opet o čemu govorimo, o prčvarnici u koju zalaze 7 kroničara? zagreb je izgubio... već davno je to propalo, samo sad netko treba održati karmine. ajmo sad svi plakati radi toga što 4 stara narko rokera neće imati gdje provoditi dane.

  • Westerner:

    Da kultni, nikad se nisam tako dobro napušio kao tamo. Najbolja roba po dobrim cijenama.

  • MKinkognito60:

    U svijetu se zatvaraju stvarno kultni klubovi i pab-ovi, kazališta i stvarno kulturne ustanove pa nema protesta. U svijetu se zna titular vlasništva a najamnici plaćaju dogovoreno i režije. Kod nas se jednako zna tko je vlasnik i tko najamnik, ... prikaži još! neplaćeni računi su vjerovatno prešli vrijednost duga i sad je kriv vlasnik a ne najamnik, stvarno naopako okrenut svijet. Govori se o mnogim grđanima ali ne i stvarnom broju, prije bih rekao skupilo se nekoliko znatiželjnika jer vide policiju i kamion za sljenje. U njemačkoj mjesec i pol po nepodmirenoj stanarini vlasnik provali u stan makne stvari u skladište, promjeni bravu ili izda stan drugom, ako želiš stvari moraš podmirit stanarinu i platiti ležarinu u skladištu i opet nema protesta i sudovanja. Dario Juričan je običan loš klaun koji čak i štetu čini i to namjerno, štetu mora netko otkloniti ali još nikad na račun Daria Juričana jer kao nema odakle ali zato grđani koji plaćaju davanja ga financiraju a mediji mu daju prostor gdje se reklamira i opet naopako postavljen svijet.