Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oštar nastup

Darinko Kosor: Prijevremenih izbora u Zagrebu neće biti

Darinko Kosor u Skupštini
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
19.01.2015.
u 11:55

Najavio je Kosor i svoj program koji se sastoji od sedam točaka, a prva točka je nova uprava Holdinga

U Zagrebu neće biti prijevremenih izbora – poručio je jasno predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor na jutrošnjoj konferenciji za novinare u Staroj gradskoj vijećnici te dodao da je svatko tko stvara politički kaos i ugrožava sigurnost grada njegov neprijatelj. Na ovaj način, iako nije spomenuo ime gradonačelnika, Kosor je komentirao nedavna nagađanja da se Milan Bandić sprema dati ostavku koja bi izazvala prijevremene izbore. 

– Gradonačelnik može tražiti svoja prava isključivo na Ustavnom sudu. Ako ga on vrati na posao, nastavlja gdje je i stao. Ako bi on dao ostavku i ponovno se kandidirao sa zabranom obavljanja posla, onda bi to bila prevara građana – kazao je Kosor te dodao da dogradonačelnica Sandra Švaljek ima njegovu punu podršku te da Grad funkcionira normalno.

Komentirao je i navode da se Sandra Švaljek sprema u SDP. 

– Očekujem od nje da bude nezavisna kao i do sada – kazao je. 

Osim političke situacije, najavio je i svoj program koji se sastoji od sedam točaka, a na kojima je obećao inzistirati kako bi se ostvarile još ove godine. Prva je realizacija natječaja za izbor novog predsjednika i članova Uprave Holdinga.

–Tražim da se izaberu najbolji menadžeri bez upliva politike. Politika može ostati u Nadzornom odboru i Skupštini društva – kazao je. 

Obećao je i da neće dopustiti podizanje komunalnih usluga, da će inzistirati na tome da se donesu izmjene i dopune GUP-a Sesvete, osiguraju kante i spremnici za razdvojeno prikupljanje otpada te realiziraju projekti žičare na Sljemenu i izgradnje rotora na Aveniji Dubrovnik.

Komentara 13

NE
nesanica
13:06 19.01.2015.

naravno , funkcionira kao Pusička sa par tisuća glasova živi kao car a radi ništa .

CH
chemica
12:44 19.01.2015.

Omililo se Darinku biti na vlasti. Ljepote balkanske demokracije. Dobija par promila glasova na izborima, ali usprkos tome vlada metropolom.

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
12:25 19.01.2015.

Al darinko mijenja misljenja i strane da je to vec smijesno prvo je napadao bandica , onda je usao u koaliciju s bandicem ,sad kad vidi da bandic gubi potporu okrece se od njeha ,isto tako je do prije dvije godine napadao hdz a sad ide u koaliciju sa hdz-om a znamo da je hsls bio i u koaliciji sa sdp-om a kad bi se osvrnuli na sve njegove izjave i promjene strana zabolila bi nas glava biser do bisera nevjerovatno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije