Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

“Da se htjelo, ulica se mogla spojiti kako Bog zapovijeda”

Vlasnici kuća za Zavrtnici najavili su da će im gradonačelnik u subotnje jutro morati objasniti zašto njihov status nije riješen
26. travnja 2013. u 15:12 0 komentara 6 prikaza
branimirova (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/9

– Gradonačelnika ćemo dočekati pitanjem kada se mi selimo? Sve je bilo dogovoreno, a sada su zadovoljni ovim što su postigli i nije im stalo da i mi odemo te da se ulica na pravi način spoji – požalili su se vlasnici kuća na Zavrtnici zbog kojih se Branimirova ulica nije mogla probiti u punom profilu.

Danas otvaranje


Najavili su da će im gradonačelnik u subotnje jutro morati objasniti zašto njihov status nije riješen jer su pristali na iseljenje, odabrali zamjenske stanove i spakirali stvari u kutije. Sada se pak ulica ispod njihovih prozora pušta u promet pa se boje da će se ponovno sve odgoditi za neka druga vremena.

– Bili smo voljni iseliti se još prije deset godina, no uvijek bi negdje zapelo. Za svoja dva stana ovdje dobila sam dva nova u blizini, no nikako da potpišemo ugovor – kazala je stanarka s kućnog broja 13. Svi vlasnici smatraju da se sve moglo riješiti na bolji način, cjelokupnim spajanjem ulice kako – “Bog zapovijeda”.

– Do prije nekoliko dana na sredini nove trase bio je parkiran automobil jer Grad nije platio vlasniku ni kunu pa su radnici asfaltirali cestu obilazeći ga. Poslije su se nagodili, ali to je najbolji primjer da se u projekt ušlo neozbiljno, a Bandića treba pitati zašto – kazao je Marijan Brčina, vlasnik zemljišta uz Heinzelovu. Stanari se boje da će se sada stati s daljnjim rješavanjem imovinskopravnih odnosa na nekoliko godina. U tom slučaju, smatraju, to bi im netko trebao reći.

20 milijuna kuna

– Ako ulicu ne misle širiti, neka nam kažu. Da znam da ću tu ostati još 10, 15 godina, mogao bi planirati neke radove – kazao je jedan od vlasnika.

U privremeno spajanje 320 metara ulice od Zavrtnice do Heinzelove uloženo je 20 milijuna kuna.

 

>>Vlasnici triju kuća ne dopuštaju proširenje Branimirove

>>Rađenović: Ovaj crvuljak nije povijesni spoj Branimirove

Ilustracija
VAŽNO
Imate atmosferski bojler? Ovo su neke stvari na koje treba paziti kako biste izbjegli tragične posljedice

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.