Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'u jednom komadu'

Vlasnici triju kuća ne dopuštaju proširenje Branimirove

branimirova
Foto: Borna Filić/Pixsell
1/9
25.04.2013.
u 09:30

Zbog sudskih sporova umjesto na dva prometna traka u svakom smjeru vozit će se samo jednim trakom

Branimirova, jedna od najdužih gradskih ulica, od ove subote napokon će se spojiti i na dijelu od Zavrtnice do Heinzelove čime će se skratiti putovanje iz Dubrave i Sesveta prema središtu grada. Nakon više od 30 godina planiranja, i osam godina otkupljivanja zemljišta, gradske vlasti još nisu uspjele riješiti sve probleme. Naime, ulica se spaja samo s jednim prometnim trakom u svakom smjeru izbjegavajući tako kuće za koje se još vode sudski sporovi. Tako će umjesto po dva prometna traka u svakom smjeru vozači dobiti suženu ulicu koja bi ipak do konačnog uređenja trebala ubrzati promet.

Za potpuni završetak Grad nije uspio srušiti tri kuće. Za zemljište na križanju s Heinzelovom sudski spor protiv vlasnika vodi država. Za kuću na Zavrtnici 13 navodni vlasnik traži povrat imovine pa je zaustavljeno iseljenje dviju obitelji. Zašto nije iseljena kuća na broju 17, ne zna ni njezin vlasnik.

– Odabrali smo zamjenske stanove, no netko se igra s našim živcima jer nas godinama iseljavaju, a nikako da to završe – kazao je vlasnik. U spajanje ulice krenulo se 2005. godine i otad je uložen 71 milijun kuna.

>>Rađenović: Ovaj crvuljak nije povijesni spoj Branimirove

>>Radovi na Branimirovoj pri kraju, otvorenje uskoro

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije