Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'neka se srami'

Rađenović: Ovaj crvuljak nije povijesni spoj Branimirove

igor rađenović (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
25.04.2013.
u 12:44

Branimirova će tako gledajući od Glavnog kolodvora u pravcu istoka, u kojoj se promet odvija u tri prometna traka, po ulasku u 'povijesni spoj', postati jednotračna, što će zasigurno prouzročiti novi prometni čep u gradu, smatra.

Grad Zagreb nije uspio srušiti tri kuće kako bi spoj stare i nove Branimirove bio potpun, no prometnica će u subotu biti puštena u promet i na dijelu od Zavrtnice do Heinzelove. Posao još nije gotov, a upravo za to uhvatili su se u SDP-u kritizirajući danas pri obilasku Branimirove  realizaciju projekta . 

- Projekt od velikog interesa za građane Zagreba, na koji se čeka gotovo pola stoljeća, realiziran je djelomično upravo uoči lokalnih izbora, iako nije kvalitetno pripremljen niti kvalitetno izveden, smatraju esdepeovci. 

– Ovaj crvuljak koji gradonačelnik naziva povijesnim spojem dviju Branimirova najbolje ilustrira potpuno stihijski način upravljanja Zagrebom. Milan Bandić imao je na raspolaganju 12 godina, 100 milijardi kuna poreznih obveznika Zagreba i brojne pravne mogućnosti poput izvlaštenja da bi nam na kraju svog mandata na čelu Zagreba servirao, ne polovično, već 'trećinsko' rješenje za prometnicu koja će ovakva predstavljati prometno usko grlo – kazao je u Branimirovoj Igor Rađenović, kandidat za zamjenika gradonačelnika. 

Branimirova će tako gledajući od Glavnog kolodvora u pravcu istoka, u kojoj se promet odvija u tri prometna traka, po ulasku u 'povijesni spoj', postati jednotračna, što će zasigurno prouzročiti novi prometni čep u gradu, smatra. 

U obilasku je bio i zastupnik Jurica Meić. 

– Trebalo bi ga naprosto biti sram. Kako to da nikakvih problema nije bilo kod rješavanja zemljišta u Strojarskoj ili Savskoj Opatovini kada se pogodovalo zna se čijim interesima? Uz to, namjerno je organizirao kupovinu stanova kao zamjenu za otkup zemljišta stan po stan, kako odluku ne bi trebala potvrditi Gradska skupština. Je li uopće potrebno naglasiti kako cijene kvadrata u tim izravnim pogodbama značajno nadmašuju one tržišne? – zapitao se Jurica Meić.

Posebno čudi da gradonačelnik nije uspio isposlovati zamjenu ili otkup zemljišta kada znamo kako je mijenjao, kupovao i prodavao stotine hektara na lokacijama koje nisu bitne za građane, ali su bitne 'građevinskim poduzetnicima', dodao je. 

– Da je makar djelić vremena i volje koje je posvetio realizaciji privatnog projekta Cvjetni prolaz usmjerio na Branimirovu, ta bi ulica odavno bila spojena u punom profilu – zaključio je Meić.

>>Vlasnici triju kuća ne daju proširenje Branimirove

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije