Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Chef Xavier Methieu

Proslavljeni chef: Da je barem u Francuskoj ponuda kao na Dolcu

03.12.2015., Zagreb - Proslavljeni francuski sef kuhinje Xavier Mathieu odrzao je kratku pezentaciju pripreme jela u restoranu hotela Esplanade. Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
04.12.2015.
u 16:00

Kuhar iz Provanse pripremio je večeru sa cheficom Anom Grgić iz Esplanade, a na meniju su bili bakalar, školjke, janjetina, torta...

Chef Xavier Methieu jedan je od najcjenjenijih u Francuskoj, dobitnik je Michelinove zvjezdice te brojnih drugih priznanja. Kuhar iz Provanse ovog je tjedna gostovao u Hrvatskoj, a jučer je u Hotelu Esplanade održao i kulinarsku radionicu za domaće chefove.

– Nisam nikada prije bio u Hrvatskoj, no odmah mi se svidjela kuhinja i način rada – objasnio je Xavier Methieu te istaknuo kako mu je uvijek drago upoznati nova mjesta i chefove s kojima može razmijeniti iskustva i savjete. Za njega je kuhanje, kako kaže, spoj umjetnosti, strasti i znanja koje treba dijeliti s drugima. U Zagrebu je imao prilike kuhati sa cheficom Anom Grgić iz Esplanade te njezinim timom.

– Puno nam znači što imamo priliku učiti od chefa koji ima Michelinovu zvjezdicu, no i naš je tim jako dobar te smo i mi njega iznenadili svojim znanjem – objasnila je Ana Grgić koja je u suradnji sa chefom Xavierom Methieuom pripremila bakalar, školjke, janjetinu, čokoladnu tortu s malinama... Kako kaže, čak ni jezična barijera nije bila problem u pripremanju jela jer su se svi u kuhinji brzo sporazumjeli kulinarskim jezikom.

Ono što je francuskog chefa u Hrvatskoj posebno oduševilo jest ponuda svježih i domaćih namirnica. Naime, prije kuhanja posjetio je Dolac te se iznenadio bogatstvom ponude.

– Moram priznati da sam ljubomoran na ponudu hrane na Dolcu. Nevjerojatno je da svaki dan imate pristup namirnicama poput živih kozica koje su u Francuskoj jako rijetke i skupe – rekao je Xavier Methieu te zaključio kako Zagrepčani i ne znaju koliko mogu biti sretni.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije