Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolinda Grabar-Kitarović

Čitala 'U registraturi', u kuglanju se nije okušala

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović posjetila grad Zaprešić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/10
24.01.2019.
u 10:43

Dijelove“zelenoga prstena” pogađa problem iseljavanja, kazala je predsjednica

Dobro došli u Osnovnu školu “Pavao Belas”! – uglas je kao jedan povikalo četiristotinjak učenika, koliko ih pohađa ovu ustanovu u Brdovcu. Svi su se natiskali, zajedno s profesorima i učiteljima, u školsku dvoranu kako bi dočekali predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović koja, nakon što je u protekle četiri godine posjetila i obišla 19 hrvatskih županija, ovih dana boravi i u Zagrebačkoj. Osnovna škola “Pavao Belas” bila je samo jedna od točaka koje je obišla jučer, na prvi dan posjeta mjestima u Zagrebačkoj županiji. No, tamo je bilo najveselije.

Fotka za Instagram

Učenici su, kako bi predsjednicu dočekali u što boljoj atmosferi, uzvik dobrodošlice ponovili tri puta. “Dirigirao” im je ravnatelj Andrej Peklić, a uskladiti da viču svi u jedan glas nije bila laka zadaća pa su za nekoliko sekundi pred K. Grabar-Kitarović morali, kazao je, “jako dugo vježbati”.

– Djeca su bila veoma uzbuđena prije samog dolaska predsjednice. Da bi je dočekali, imali su i slobodan sat – rekao je Peklić. Učenici su K. Grabar-Kitarović priredili glazbenu točku, izrecitirali i pjesmicu, a potom im je ona pročitala ulomak iz romana “U registraturi” Ante Kovačića. Posjet je završio kratkim intervjuom. Đaci su je pitali kako se osjeća na poslu, što voli raditi u slobodno vrijeme, kako joj se zovu djeca... Obišla je i novu dvoranu Kuglačkog kluba Zaprešić, aktualnih svjetskih prvaka u kuglanju, no jučer se nije okušala u rušenju čunjeva iako je kuglu primila u ruke.

– Bila je fascinirana kako ekipa iz tako male sredine može ostvariti tako velike rezultate – istaknuo je Darko Oršić, tajnik kluba. Pripremali su se za posjet Kolinde Grabar-Kitarović i “Jelačićke”, zaprešićke mažoretkinje koje su je pozdravile stojeći u špaliru u novouređenoj Vršilnici u sklopu Novih dvora, kao i Kuburaško društvo ban Josip Jelačić, s čijim se ??lanovima predsjednica i fotografirala te sliku podijelila na svojem Instagram profilu.

– Prisutni smo na gotovo svim protokolima Grada Zaprešića. Svidjela joj se naša zastava s grbom obitelji Jelačić i osobno geslo bana: “Što Bog dade i sreća junačka!” – kazao je Željko Žnidarec, predsjednik kuburaša.

U Zaprešiću je posjetila i duhovno-obrazovni centar u dvorcu Lužnica te tvornicu sanitarija, a posljednja stanica bila joj je Srednja strukovna škola u Samoboru, najbolja strukovna škola u državi.

Danas Gorica i Jaska

– Zagrebačka županija dobro se razvija kao “zeleni prsten Zagreba”, ali ima dijelova koje pogađa problem nenaseljenosti i iseljavanje – kazala je K. Grabar-Kitarović, koja ostaje u Zagrebačkoj županiji još danas i sutra. Danas je u obilasku Velike Gorice i Jastrebarskog te okolnih općina, dok će sutra posjetiti istočni dio županije. Posljednja stanica bit će joj Dugo Selo, gdje će se susresti s građanima.

>>Pogledajte video: Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović posjetila grad Zaprešić

 

Komentara 1

Avatar VinkoL
VinkoL
13:37 24.01.2019.

Autor članka: balija!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije