Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezolucija Zemlja

Čisteći Medvjedići kod okretišta ZET-a u Dubravi skupili 40 vreća smeća

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/5
12.02.2023.
u 12:18

Volonteri su uz uobičajene opuške cigareta i najlonske vrećice pronašli i nekoliko pari cipela, otirače, prekrivače, deke, šutu, dječja kolica...

Iako na prvi pogled park i livada koji se nalaze odmah uz okretište tramvaja na zagrebačkoj Dubravi nisu izgledali toliko prljavo, u samo jedno prijepodne volonteri koji su se okupili u akciji čišćenja koju je organizirala udruga Čisteći medvjedići prikupili su preko 40 vreća smeća.


- Dubrava je opet imala tu „sreću“ da se našla na meti Čistećih medvjedića. S volonterima iz svih dijelova grada podijelili smo se u subotu ujutro u nekoliko grupa i prošli park kod okretišta i stajališta autobusa, žbunje uz kućicu ZET-a, okretište kod ambulante, livade sjeverno i južno uz Maksimirsku ulicu pa sve do Svetošimunske ulice kao i livade koje idu istočno i zapadno uz Aveniju Gojka Šuška skroz do đačkog doma, vrtove prema Kolakovoj... – nabraja Perica Štefan koji je Čisteće medvjediće osnovao prije gotovo tri godine kako bi svima nama ostavio barem malo čišću Hrvatsku.

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Kao udruga redovito organiziraju akcije čišćenja diljem države, a sudjeluju i u Večernjakovoj akciji Rezolucija Zemlja, najvećoj ekološkoj akciji do sada organiziranoj u Hrvatskoj u kojoj je do sada svoj obol dalo preko 8.600 volontera i u kojoj je prikupljeno preko 121 tona otpada i 512 tona recikliranog papira.


- I u ovoj posljednjoj akciji čišćenja vidjeli smo da ljudska kreativnost, kad je bacanje smeća u pitanju, ne poznaje granice, pa smo tako uz uobičajene opuške, kutije cigareta i razno razne najlonske vrećice pronašli i nekoliko pari cipela, otirače, prekrivače, deke, šutu, ali i dječja kolica. Ma nema čega nema – nabraja Perica Štefan koji s posebnim veseljem ističe kako im se i ovoga puta pridružio volonter Benoit iz Francuske za kojeg bi se sada, s obzirom na to da je sudjelovao u nekoliko posljednjih akcija, moglo reći kako je stalni član volonterske postave ove neprofitne udruge.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije