Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ILICA 11 Još tjedan dana stanari se neće grijati zbog šupljih plinskih cijevi

Ćiro ih spasio da ne odlete u zrak, a sad ga Faruk napada

27.02.2009.
u 23:57

Stanari Ilice 11, kojima je u ponedjeljak Gradska plinara hitno zatvorila plinski ventil zato što su u zgradi oštećene cijevi i ispuštaju plin, još otprilike tjedan dana morat će izdržati bez grijanja i tople vode. Toliko će trebati Plinoservisu Kuzman da zamijeni sve dotrajale cijevi u dvjema zgradama koje su na tom kućnom broju.

Da plin iz starih šupljikavih cijevi curi na sve strane prošloga vikenda otkrili su radnici koji na prvom katu prednje zgrade uređuju dvorišni stan nogometnog trenera Miroslava Blaževića Ćire.

Čekao bi proljeće...
– Trebali su mi otvoriti plin kad su u podrumu osjetili jak miris. Odmah su kontaktirali Plinaru, a ovi su došli i plin zatvorili – ispričao je Ćiro. On trenutačno živi u hotelu i čeka da se stan uredi. Da kvar kojim slučajem nije otkriven, kaže, sve je moglo odletjeti u zrak da je netko, primjerice, u podrumu zapalio šibicu ili čak upalio svjetlo!

Radnici koji su u petak zavarivali cijevi potvrdili su Ćirinu spasiteljsku ulogu. Unatoč tome, trener svih trenera na sebe je navukao bijes predstavnika vlasnika zgrade Faruka Rizvanbegovića.

– Zašto se baš sad morao upustiti u radove? Zar nije mogao pričekati ljeto, nego se na to odlučio po zimi pa se sad smrzavamo? Pa što ako curi? Sve su zgrade u centru stare i ne bi se ništa dogodilo, kao što se ni dosad nije. To su pretjerivanja! – ljutio se Rizvanbegović. Priznaje da se ne protivi otkrivanju kvara, ali ne u veljači.

S njme se ne slaže susjed Dragan Švaco. S uključenom grijalicom u dnevnoj sobi liječio se od prehlade.

Ceh 70.000 kuna
– Dobro je što su otkrili da cijevi cure. Neka se poprave. Moja supuga po danu ionako čuva unuka pa je nema kod kuće, a ja sam obično na poslu. Evo, danas sam doma jer sam bolestan. Uvečer je malo neugodno bez grijanja, ali izdržat ćemo nekoliko dana – dobrodušno je rekao.

Požalio se na skup život u centru, a zbog starosti zgrada moraju trpjeti i ovo.

Susjeda mu je u petak bila uzrujana. Njezine su, tvrdi, instalacije ispravne i ne treba ih mijenjati. Neki dan je, kaže, za dvjesto kuna kupila električni rešo za kuhinju jer joj je sve na plin. Od rođakinje je posudila grijalicu da se ne smrzne.

Svi će radovi, tvrdi predstavnik vlasnika, stajati oko 70 tisuća kuna, a platit će se dijelom iz pričuve.

– Zgrada je visokoprofitabilna jer ima poslovne prostore i trgovine, a i neki od vlasnika su uvijek spremni uskočiti pa problema s novcem neće biti – kazao je Rizvanbegović i pohvalio upravitelja zgrade, Gradsko stambeno gospodarstvo, koje im je, za razliku od Plinare, u tren pronašlo servisere. Iz Plinare su, kaže, samo došli i zavrnuli pipu. – Oni uopće nemaju djelatnike koji bi to popravili! – obrušio se na njih.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije