Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka

Centar za otpad bit će u Ivanić-Gradu

Bangladeš smeće
AFP
21.05.2010.
u 12:43

Tvrtka Oikon d.o.o., koja je izradila elaborat za županiju, ocijenila je da je Ivanić-Grad najpogodniji za zbrinjavanje otpada prema najvećem broju kriterija.

Hitna sjednica Gradskog vijeća Ivanić-Grada sazvana je za danas poslijepodne, a glavna i vjerojatno jedina tema bit će odluka da Županijski centar za gospodarenje otpadom bude upravo u Tarnu u Ivanić-Gradu.

– Moj prijedlog vijećnicima kao gradonačelnika bit će da odbijemo tu odluku. Ivanić-Grad i ja osobno se s tim uopće ne slažemo – odrješit je bio gradonačelnik Boris Kovačić.

Iznenađenje odabirom

Osim u Ivanić-Gradu, istražne radnje za najbolje mjesto budućeg Županijskog centra za gospodarenje otpadom obavljale su se i u velikogoričkoj Mraclinskoj Dubravi, u Andrilovcu u Dugom Selu, u Beljavini u Vrbovcu, Cerovki u Svetom Ivanu Zelini i u Božički u Jastrebarskom.

Tvrtka Oikon d.o.o. Institut za primijenjenu ekologiju, koja je za Zagrebačku županiju provodila ta istraživanja, ocijenila je da upravo Ivanić-Grad udovoljava najvećem broju kriterija.

– Smatramo da je taj elaborat od Oikona naručen. Znao sam da ta tvrtka radi istraživanje jer se Tarno i prije spominjao kao moguća lokacija, ali nikad nismo visoko kotirali za izgledno mjesto tog centra – kaže gradonačelnik Kovačić.

Ružna politička igra

Dodaje da je dosad kao najizglednija lokacija za taj centar uvijek bila Velika Gorica s obzirom na svoj položaj, a najnoviju odluku da to ipak bude u Ivanić-Gradu Kovačić smatra ružnom političkom igrom.

Podsjetimo, Zagrebačka županija odlučila se za gradnju Centra za gospodarenje otpadom s pogonom za mehaničko-biološku obradu otpada nakon što je s Gradom Zagrebom u prosincu 2008. godine raskinula sporazum koji je predviđao zajedničku gradnju palionice otpada.

Komentara 3

OB
-obrisani-
13:36 21.05.2010.

Kumrovac bi bijo idealniji ,jer tamo ima vec puno Komunistickog odpada.

Avatar bok
bok
13:40 21.05.2010.

Vrijeme je da se i to vec jednom na civiliziran nacin rijesi...

PO
Pošten11
10:45 22.12.2014.

Odlično, ionako sve smrdi na korupciju u gradu Ivanić Gradu. Svaki natječaj u dječjem vrtiću Ivanić za odgajatelja, domara, čistačicu što je namješten to nikog nije briga. Sramota za gradonačelinka Lešinara i ravnateljicu Ranku Partizanku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije