Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Busom ili vlakom?

Milijun kuna koštat će put avionima po Europi

20.03.2018.
u 10:11

O aranžmanima će se brinuti turistička agencija Ulix koja je bez dozvola na javnim površinama godinama ispisivala "aviokarte.hr"

Na zrakoplovne karte gotovo milijun kuna, na autobusne trideset tisuća, na one za vlak petnaest i za najam vozila osam tisuća – iznosi su to koji će se u ovoj godini izdvojiti za putovanja djelatnika gradske uprave, kojima će se iz blagajne metropole iskeširati još dodatnih 1,1 milijun kuna za smještaje u hotele.

Ići će se svugdje pomalo pa se predviđa da će se unutar Hrvatske iskoristiti 143 zrakoplovne karte, po Europi dvjesto više, dok se planiraju i interkontinentalna putovanja, njih pedesetak. “Preko Bare” ići će se isključivo avionima pa se vožnje brodovima nisu planirale u troškovniku kojim je Grad tražio turističku agenciju za planiranje svih putovanja, ali ono što će joj biti dužnost jest nabaviti šezdesetak autobusnih i dvadesetak karata za vlak unutar Hrvatske te pedesetak karata za bus i tridesetak za put vlakom po Europi.

Također, morat će organizirati 16 puta prijevozno sredstvo, odnosno automobil ili kombi za put zemljama Europe, kao i sve potrebne hotelske smještaje. Oni pak moraju biti u hotelima do četiri zvjezdice, a djelatnicima Grada osiguran mora biti doručak, kao i parkirno mjesto, bez obzira na to što se dolazak vozilom do hotela planira samo u 16 od 662 planirana putovanja. Turistička agencija koja je dobila posao vrijedan ukupno 2,1 milijuna kuna jest Ulix iz Miramarske, čiji je vlasnik Anđelko Ćalušić, koji je godinama bespravno reklamirao svoju uslugu prodaje zrakoplovnih karata ispisivanjem internetske adrese Aviokarte.hr na javne površine. “Borbu” s natpisima vodili su komunalni redari koji su prije tri godine za očistiti imali pedesetak lokacija, a svoj rad naplaćivali bi tvrtki Ulix, i to uglavnom ovrhama.

Komentara 7

DA
darwil
11:17 20.03.2018.

Najveća mi je bila fora kada je prije pet godina Bandić koji za sebe tvrdi da je igrao tenis (a dve leve nogice) došao na finale u Umag.Temp.35 stupnjeva a on u odijelu. Sječam se da su me talijani pitalii da li je taj došao iz Moskve.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:51 20.03.2018.

Hm. molim vas, molim vas, jel ide ovaj busić na aerodrom, moram delati? Ne g. gradonačelniće, ovaj ide na Markov trg. A je ga uslikalo, svaka čast, sve je rečeno fotografijom. A sad o avio kartama. Pa sada kada suu nas zagrepčane stavili u dužničko ropstvo, režijama, potrošnjom prireza i poreza bez veze, za svakakve gluposti, može malo banda letati okolo ko pravi hoh i nobl činovnici. Sa autom ili vlakom, više nije sigurno. Sve je više "zadovoljnih" ovom gradskom ekipom na čelu sa Supermenom.

Avatar liquidsky
liquidsky
11:26 20.03.2018.

Nema sumnje, naš Veliki Voljeni Vođa će osim na hrvatskim parlamentarnim i predsjedničkim izborima, u kampanju za (još nepostojećeg) izravno od svih naroda izabranog predsjednika Europe. MI ćemo, kao građani EU, ZET-ovim autobusima biti transportirani do svakog europskog grada ne bi li i tamo glasovali. To su stari običaji i trebalo bi ih poštovati. Ako tako ne bude, naš će VVV i dalje biti prisiljen čamiti ovdje, zajedno sa sve manjim brojem internih glasača.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije