Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAPAN U CENTRU ZAGREBA

Brojne besplatne radionice japanskih vještina građanima će biti dostupne cijelu jesen

Kolaž: japanske vještine
Foto: arhiva
1/8
21.09.2021.
u 18:00

- Sadržaja neće nedostajati za sve ljubitelje Japana i japanske kulture, stoga podržite našu Inicijativu i zaronite u čarobni svijet japanskih vještina. Za to danas ne morate otputovati na drugi kraj svijeta, već samo prošetati do zagrebačkog centra.- poručuje Dobroslav Jakovljević, jedan od osnivača inicijavite

Aikido društvo Zagreb je u suradnji s nekoliko zagrebačkih udruga koje se bave japanskim vještinama (kendo, kyudo, nanbudo, origami, go, bonsai, japanski jezik, kaligrafija) pokrenulo Inicijativu Kuće Japana, u sklopu koje tijekom sljedećih mjeseci građanstvo može sudjelovati u besplatnim radionicama svih navedenih vještina.

Foto: arhiva

Besplatne radionice koje slijede u rujnu i listopadu:

  • Go, japanska igra na ploči (Udruga Vigoro Metar), 22. rujna 17:30 – 19:00, mjesto održavanja: Kuća aikida
  • Bonsai (Bonsai udruga Zen), 25. rujna 10:00 – 12:00, mjesto održavanja: Kuća aikida
  • Japanski jezik i kaligrafija, 9. listopada 10:00 – 12:00 (prof. Petra Zenić), mjesto održavanja: Kuća aikida
  • Nanbudo, japanska borilačka vještina (Nanbudo dojo Heiwa), 10. listopada 10:30 – 12:00, mjesto održavanja: Kuća aikida
  • Aikido za djecu Hrvatske, susret svih aikido klubova Hrvatske uz prezentaciju vještine, 16. listopada 10:00 – 11:30, mjesto održavanja: Kuća aikida, Koturaška 1

Sve informacije o rasporedu radionica i novostima građani mogu pronaći na facebook stranici Inicijativa Kuće Japana, kao i na broju telefona 091 5123 149.

Koji je cilj Inicijative Kuće Japana, objasnio je Dobroslav Jakovljević, jedan od pokretača Inicijative Kuće Japana i suosnivač Aikido društva Zagreb:

- Inicijativa je nastala kao rezultat dugogodišnje suradnje i razmjene znanja, sa željom da sadržaj kojim se bavimo bude što dostupniji javnosti i svima koje zanima nama daleki Japan. Sadržaja neće nedostajati za sve ljubitelje Japana i japanske kulture, stoga podržite našu Inicijativu i zaronite u čarobni svijet japanskih vještina. Za to danas ne morate otputovati na drugi kraj svijeta, već samo prošetati do zagrebačkog centra. Pozivamo vas da zakoračite u naš mali Japan u kompleksu Paromlin, nekoliko metara od Koncertne dvorane Lisinski.- poručuje Jakovljević.

>>> Pogledajte: Ljudi rođeni na ove datume, imaju veći vjerojatnost da će postati uspješni!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije