Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan uoči blagdana

Blagdanska regulacija prometa uzrokovala velike gužve u Zagrebu

guzva (1)
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
31.10.2012.
u 09:29

Radi stvaranja što manjih gužvi i dostojanstvenog obilježavanja blagdana Svih svetih molimo sve posjetitelje da za dolazak na gradska groblja koriste javni gradski prijevoz, upozorava policija

Današnji radni dan uoči blagdana protječe u znaku velikih prometnih gužvi u Zagrebu jer je veći broj prilaznih cesta zagrebačkim grobljima zatvoren, kao i središte Zagreba iz kojega prometnice vode na groblje Mirogoj. Na snazi je, kao i svake godine uoči i tijekom blagdana Svih svetih, posebna prometna regulacija prometa, sukladno rješenju Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Na terenu je veći broj prometnih policajaca, no zbog provođenja posebne prometne regulacije, na pojedinim lokacijama stvaraju se kolone i duža čekanja.

I policija i Bandić mole za strpljenje

–  Radi stvaranja što manjih gužvi i dostojanstvenog obilježavanja blagdana Svih svetih molimo sve posjetitelje da za dolazak na gradska groblja koriste javni gradski prijevoz te da se pridržavaju regulacije prometa i uputa policijskih službenika, prometnih redara i djelatnika ZET-a na terenu – objašnjavaju iz Policijske uprave zagrebačke.

Na razumijevanje građana zbog prometnih gužvi računa i gradonačelnik Milan Bandić koji je jučer obznanio da će javni prijevoz ZET-om sutra biti besplatan radi smanjenja prometnih zastoja.

Besplatan prijevoz za građane, Grad plaća 950.000 kuna

– Kao i ranijih godina, u zonama groblja na snazi su uobičajeni režimi ograničenja prometa, tako da je danas i sutra pristup u te zone omogućen samo određenim vozilima. U želji da dan kada se prisjećamo voljenih koji nisu više s nama protekne u miru i onako kako i priliči našem glavnom gradu, molimo vas, dragi sugrađani, da do počivališta svojih najmilijih dolazite organiziranim linijama javnog prijevoza – pozvao je Bandić.

Tako je, primjerice, u cijelosti zabranjen promet svih vozila, osim autobusa ZET-a, taksija, vozila invalida i vozila sa valjanim posebnim dozvolama u Aleji H. Bollea, Mirogojskoj od Rockefellerove do Aleje Hermana Bollea i Remetskom cestom do Kamenitog stola. Taksiji i vozila s valjanom posebnom dozvolom moći će se kretati jednosmjerno Mirogojskom cestom od Remetske prema kružnom toku te Alejom H. Bollea do Bijeničke.

Središte grada pod zabranom prometovanja

Središte grada također je pod zabranom prometovanja vozila osim javnog prijevoza pa se ne prometuje ni u ulici Kaptol, Vlaškom ulicom od Palmotićeve do Bakačeve, Bakačevom i Cesarčevom ulicom. Zabranjeno je i parkiranje zapadno od raskrižja Vlaška – Kurelčeva, a uvedena je i posebna regulacija jednosmjernim prometom Novom Vesi od Vrančićeve do Degenove u smjeru juga, kao i zabrana lijevog skretanje iz Ribnjaka u Degenovu.

Ako ste namjeravali voziti preko Srebrnjaka, iz policije upozoravaju da je za sav promet zatvorena Bijenička od Srebrnjaka do Lašćinske 144 te Lašćinska od Lašćinskog Borovca do Bijeničke.

Slične zabrane prometovanja i parkiranja, zbog posebne prometne regulacije, odnose se i na prilazne ceste uz groblje Miroševac te Markovo polje. Posebna prometna regulacija bit će na snazi sutra te u petak i subotu.

Na blagdan Svih svetih gradska će groblja biti otvorena do ponoći.

Komentara 7

SA
sargu123
10:11 31.10.2012.

Nažalost ima takvih koji bi najrađe autom došli do grobnog mjesta. Radi njih i nastaju gužve. Sramota !

TW
Tex_Willer
10:23 31.10.2012.

Milane počni fontane po grobljima graditi. da te ljudi barem po nečemu upamte!!!

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:00 31.10.2012.

Hm Nigdje u svijetu, a bio sam svugdje, nema ovakve euforije oko mrtvih ljudi. Tri dana posebne regulacije prometa i prometnog kaosa kilometrima oko bilo kojeg groblja. Znam da svatko misli na svoje mrtve, ali ovo ludilo je stvarno prevršiloo svaku mjeru. Nigdje se ne baca ovoliko novaca na spomenike, svijeće, aranžmane i svu silu posmrtne mode, a svi kukaju da nemaju novaca. Ako ti je do nekog stalo, ne moraš mu napraviti mauzolej, nego biti dobar s njim dok je živ. Kasnije je i jedna sviječica ili cvijet dovoljan da pokažeš da si ga volio i da misliš na njega, a ne da mu na posljednje počivalište istovariš šleper krizantema. I onda se stvar još zove blagdanska regulacija prometa. Moš mislit blagdana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije