Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradska četvrt Brezovica

Birokracija nam koči razvoj naselja

10.07.2015., Zagreb -  Radovi u Desprimskoj ulici u Brezovici. Photo: Petar Glebov/PIXSELL
05.04.2016.
u 20:00

Ključni problem su spora birokracija, nedostatak dozvola i neriješeni imovinsko-pravni odnosi.

Više je cesta bez nogostupa nego s njim, nedostaje gotovo 140 kilometara kanalizacije i više od 35 kilometara vodovodne mreže. Također, brojne ulice nisu asfaltirane ili su u jako lošem stanju. To su samo neki od komunalnih problema koji muče stanovnike druge po veličini zagrebačke gradske četvrti – Brezovice.

Ipak, ključni problem nije nedostatak novca, nego spora birokracija, nedostatak dozvola i neriješeni imovinsko-pravni odnosi.

– Da bismo započeli radove, trebamo dobiti građevinsku dozvolu, a problem je što je većina zemljišta u privatnom vlasništvu i treba nam dopuštenje vlasnika – rekao je Vladimir Iviček, predsjednik Vijeća gradske četvrti Brezovica, te objasnio da nije problem dobiti dozvolu kada se zna tko je vlasnik, no nerijetko je situacija obrnuta.

– Ima parcela čiji su vlasnici umrli prije sto i više godina, nikad nije obavljena ostavinska rasprava i ne zna se tko su nasljednici. A mi svejedno moramo imati potpis na dozvoli, samo ne znamo čiji – objasnio je Iviček te napomenuo kako se u blagajni gradske četvrti ove godine nalazi 21 milijun kuna za male komunalne akcije. Od toga se gotovo pola iznosa izdvaja za asfaltiranje cesta i gradnju nogostupa, no većina je tih projekata neizvjesna ili već zaustavljena.

– Za ovu nam je godinu sigurna jedino gradnja novih 280 metara nogostupa u Odranskom Strmcu za što će se izdvojiti 500.000 kuna – najavio je Iviček te dodao kako je jedan od kapitalnih projekata koji je na čekanju već četiri godine uređenje Zadvorske ulice u Brezovici. Radovima vrijednim osam milijuna kuna trebala bi se proširiti ulica i riješiti odvodnja i nogostupi, no građevinska se dozvola i dalje čeka.

Iviček se nada da će ove godine napokon početi radovi, a nakon proširenja bi kroz ulicu mogla ići i autobusna linija pa bi građani bili pošteđeni kilometarskog pješačenja.•

Komentara 3

DU
Deleted user
00:00 06.04.2016.

podignite barikade i sprijecite ih da idu na posao ,porazbijajte im aute tako se to radi u demokratskim zemljama nemojte samo kukat nego se primite posla i dajte im do znanja da dalje nejde

SA
samojaija
07:47 06.04.2016.

Zar će nas ta ista birokracija za ZETom voziti kroz Botinec do početka srpnja? Ili je možda ipak neka druga birokracija u pitanju??

SW
swimm
09:34 06.04.2016.

štrajkajte...ionako vas ima nezaposlenih koji ne znate kuda sa sobom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije