Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konačno

Biciklisti dobivaju stazu od Velikog Polja do Buzina

buzin
Davor Puklavec/PIXSELL
16.01.2016.
u 09:55

Iz lokalnog mjesnog odbora napominju da postoje još brojna ulaganja, koja su nužna kako bi Veliko Polje moglo funkcionirati kao samostalno naselje

Pješačko-biciklistička staza između Velikog polja i Buzina konačno će se graditi.

Raspisan je natječaj putem javne nabave, vrijednost radova je 2,49 milijuna kuna. Uredit će se tako staza dužine 1940 metara i širine četiri metra. Novac za gradnju bio je osiguran i u 2015., no radovi nisu započeti. Stanovnici Velikog Polja već godinama upozoravaju na nedostatak staze jer do centra Zagreba mogu doći jedino automobilom ili javnim prijevozom, iako su od njega udaljeni desetak kilometara. Zagrebačka ulica, koja vodi do centra, brza je i njome je gotovo nemoguće voziti bicikl. Veliko Polje tako će konačno biti spojeno i s Bundekom, za što su stanovnici također izrazili želju. No, iz lokalnog mjesnog odbora napominju da postoje još brojna ulaganja, koja su nužna kako bi Veliko Polje moglo funkcionirati kao samostalno naselje. Kao najvažnije ističu potrebu za otkupom zemljišta na kojem bi se gradio kompleks koji bi služio za društvene i sportske sadržaje.

Osim toga, stanovništvu, koje se prethodnih godina povećalo, potrebna je i pošta, ljekarna, a nemaju ni bankomata.

Komentara 13

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
22:06 16.01.2016.

E Petra Balija. Zagrebačka ulica je od Velikog Polja pa prema V. Gorici. Od Velikog Polja prema centru Grada je Avenija Većeslava Holjevca.

TH
than
00:28 17.01.2016.

Pa tamo pbjektivno nema trenutno niti pjesacke staze, eventualno preskakivanje preko pruge ili ici po blatu.... Dodjes tamo do okretista gdje je billa i malo ides pjeske i stop. Nema nicega. Djungla.... Jedino uci ranije pa pjeske, pa preskakivati prugu..... Bolja solucija...

PA
pan-am
10:15 17.01.2016.

Za pohvalu,konačno nešto pozitivno !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije