Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večernjakova biciklijada

Biciklirajte za bolje raspoloženje

30.05.2015., Zagreb - Sa sjevernog parkiralista NSK startala je 33. Vecernjakova biciklijada ciji je cilj na Bundeku.  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Davor Puklavec/PIXSELL
26.05.2016.
u 15:00

Da biste smanjili osjećaj proljetnog umora, naš je savjet – na dva kotača! Samo pola sata podiže razinu energije za 20 posto. Popularna manifestacija održava se 34. put, datum je 4. lipnja

Ako ste ove godine odlučili sudjelovati na Večernjakovoj biciklijadi, uz dobro druženje mogli biste stvoriti i trajnu naviku za podizanje razine svojega zdravlja i kondicije. Stručnjaci su, naime, utvrdili da bicikliranje utječe na raspoloženje jer vožnja od samo pola sata podiže razinu energije za 20 posto, a budući da potiče mozak da izlučuje neurotransmiter dopamin koji je povezan s energijom, umor se smanjuje za čak 65 posto.

Zato, da biste smanjili osjećaj proljetnog umora, naš je savjet – ravno na bicikl!

Budući da je tijelo na biciklu u sjedećem položaju, za razliku od trčanja nema stresa na zglobove nogu, koljena i kralježnicu, što znači da je manja opasnost od ozljeda prouzročenih prenaprezanjem. Ali pripazite kako prilagođavate sjedalo na biciklu jer koljeno bi vam, kad je pedala dolje, trebalo biti lagano savijeno (na oko 25 stupnjeva). Istraživanjima je usto dokazano da umjerena do jaka vožnja tri puta tjedno po barem pola sata povoljno utječe na snižavanje krvnog tlaka i kolesterola.

Zbog tih, ali i brojnih drugih razloga pozivamo vas da u kalendaru rezervirate 4. lipnja, kada će se 34. put održati Večernjakova biciklijada. Početak rute je na parkiralištu Nacionalne i sveučilišne knjižnice (istočna strana prema fontanama), odakle se nastavlja Slavonskom avenijom prema Savskoj cesti. Sa Savske se skreće u Ulicu grada Vukovara i vozi prema Heinzelovoj, a ruta dalje vodi Radničkom cestom pa Capraškom i Velikogoričkom, ulicama I. gardijske brigade Tigrovi i grada Chicaga, a zatim se Miševečkom nastavlja na Aveniju Marina Držića. Nakon Mosta mladosti ulazi se u Ulicu Damira Tomljanovića Gavrana i ruta se završava na jezeru Bundek, na šljunčanom parkiralištu na istočnoj strani jezera. Dužina cijele rute je oko 12 kilometara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije