Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dok traje OBNOVA

Bez 1600 kuna za život izvan doma ostalo 150 studenata

15.09.2015., Zagreb -  Radovi na obnovi Studentskog doma Stjepan Radic. Tvrtka Jurcon Projekt d.o.o. je zaduzena za okolis i vanjsko uredjenje doma, dok ce za izgled studentskih soba na Savi biti zaduzena tvrtka Konzalting.   Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
12.11.2015.
u 15:41

Pozivaju se studenti koji su sada ostvarili pravo na isplatu da dođu potpisati ugovor u SC radnim danom od 8 do 15 sati.

Unatoč stalnim pozivima i produljivanju rokova, ukupno 150 studenata nije potpisalo ugovore o subvenciji sa zagrebačkim Studentskim centrom (SC). Ostali su tako bez isplate 400 kuna mjesečno od rujna do prosinca, dok traje obnova studentskih domova Stjepan Radić i Cvjetno naselje.

– Subvenciju je od Ministarstva obrazovanja dobilo 4500 studenata koji ne mogu živjeti u domu za vrijeme obnove, a ostvarili su pravo na smještaj. Većina ih je prvo kasnila, no na kraju su potpisali ugovore. Ipak, ostao je jedan dio studenata koji se nikad nije pojavio – govori Ružica Rajšić, zamjenica upravitelja SC-a za smještaj.

Budući da je 150 studenata izgubilo pravo na subvenciju, pomaknuta je bodovna granica tako da se pozivaju studenti koji su sada ostvarili pravo na isplatu da dođu potpisati ugovor u SC radnim danom od 8 do 15 sati.

Komentara 1

ME
meerkat
11:34 13.11.2015.

lol 400kn, što da pokriju time, wc papir?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije