Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Beus: Škare Ožbolt uopće ne smije biti u Vijeću

Samovolja i samoljublje Gorana Beusa Richembergha dovode Goricu u situaciju kontinuiranog opstruiranja projekata – kaže Z. Kunić.
27. srpnja 2010. u 14:01 0 komentara 4 prikaza
Gorica
Foto: Pixsell

Atmosfera je usijana uoči današnje sjednice Gradskog vijeća Velike Gorice, na kojoj na mjesto predsjednice Vijeća namjerava ponovno doći čelnica DC-a Vesna Škare Ožbolt i tako svrgnuti s te pozicije Gorana Beusa Richembergha (HNS).

 

Stižu prijetnje...

 

– Stižu prijetnje iz krugova vijećnika HNS-a da će na svaki mogući način pokušati opstruirati ovu sjednicu te dovesti do krize u V. Gorici i raspisivanja novih izbora, koji povlače daljnju stagnaciju gradskih projekata i velike materijalne troškove – upozorava Zvonko Kunić, predsjednik Gradskog odbora DC-a V. Gorice u reakciji na poziv HNS-a, SDP-a i HSLS-a da Vlada raspiše izbore za Gradsko vijeće u Velikoj Gorici. Odluku DC-a o izlasku iz koalicije sa SDP-om i HSLS-om te o pružanju podrške koaliciji HDZ-HSS-HSP-HSU Kunić obrazlaže manama Gorana Beusa Richembergha.

 

“Čista korupcija”

 

– Samovolja i samoljublje Gorana Beusa Richembergha i mržnja prema svemu što medijski nije plasirano kao njegova ideja, dovode Goricu u situaciju kontinuiranog opstruiranja projekata, silnih tužbi i kaznenih prijava, koje redom padaju u vodu, zbog kojih ispaštaju u prvom redu građani – kaže Kunić. Beus te izjave naziva pranjem savjesti.

 

– Pretrčao je iz jednog vlaka u drugi iz čiste korupcije. Vesni Škare Ožbolt HDZ je obećao mjesta u nadzornim odborima, skupštinama trgovačkih društava i saborska mjesta, jer stranka joj je mrtva ako nije u parlamentu. Razumijem to, ali je nemoralno, jer im je SDP dao tri mjesta u Vijeću – kaže Beus. Netočna je, tvrdi, Kunićeva tvrdnja kako je DC dobio onoliko mjesta koliko su mu ankete davale glasova. Beus ističe da Škare Ožbolt uopće ne smije biti u Vijeću jer ne živi u Gorici, a kamoli biti predsjednica Vijeća.

 

– Sama je to priznala kad je davala intervju za Večernji list 16. srpnja – podsjeća Beus i poziva sve Goričane da preko razglasa koji bi trebao biti postavljen ispred Gradske vijećnice (u zgradi POU) slušaju što se događa na sjednici u 17 sati.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.