Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WI-FI MREŽA

Besplatni internet u čak 355 ZET-ovih tramvaja i buseva

tramvaj
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
02.10.2017.
u 10:50

Projekt koji je predstavljem još u siječnju u svega tri tramvaja Grad će koštati 25,9 milijuna kuna, a internetom će opremiti i operativni centar

U 142 tramvaja i 213 autobusa još krajem ove godine, javi li se na natječaj javne nabave isprve adekvatan ponuđač, uvest će se Wi-Fi. Plan je to Grada za ZET koji će koštati 25,9 milijuna kuna, a u konačnici omogućiti svim Zagrepčanima koji se voze u javnom prijevozu da bez brige svoje vrijeme provedeno u busu ili tramvaju krate na internetu.

– Na ekonomičan i racionalan način implementirat će se usluga bežične mreže u tramvajima, i to na način koji obuhvaća pokrivanje signalom svih dijelova vozila u kojima borave putnici te umrežavanje svih vozila u jednu jedinstvenu mrežu – piše u objašnjenju javne nabave u kojoj se navodi kako će se sustavima za bežično surfanje opremiti i “jezgreni upravljačko-nadzorni i sigurnosni operativni centar”.

Podsjetimo, u siječnju ove godine krenulo se s projektom uvođenja besplatnog Wi-Fija u tramvaje, ali bežičnom su mrežom za sada pokrivena samo tri vozila, koja ne voze uvijek na istim linijama, a moglo ih se prepoznati po naljepnicama unutar vozila. Za sada su tijekom vožnje najposjećenije društvene mreže, dopisuju se Zagrepčani preko Vibera i WhatsAppa, a nakon toga vole na portalima pročitati i ima li što novo u gradu ili zemlji. U tramvajima s besplatnim internetom, primijetili su vozači, najčešće se zadržavaju školarci, koji imaju i besplatan pokaz, pa se rado voze i u krug samo da bi što dulje mogli surfati.

Komentara 4

OS
oskezgb
08:28 03.10.2017.

Fenomenalno. Sljedeci korak Maxtv sa svim sportskim kanalima za 17milijona kn. Inace samo da znate kako u zetovim grazama imate cetri poslovode na jednok mehanicara, ali nema potrebe da i bude koji mehanicar vise jer nema dijelova za bus koje bi zamijenio. Ako niste primjetili svako ljeto se preznojavamo i umiremo od nesnosnih vrucina u jer nismo u stanju popravit klima uredaje u vozilima. 80% vozila se raspada (doslovno) i nisu za voznju. Vozni park katastrofa.Vjerujte jer ovo bise ZET-ovac

Avatar dr. Evil
dr. Evil
12:55 02.10.2017.

isto kao i u rotoru...tri kruga maksimalno

12
1234goso
16:06 03.10.2017.

bolje bi bilo da tuš ugrade jer nutra smrdi ko vrag

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije