Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ponosan

Bandić: Zagreb živi multietičnost i multikulturalnost

Bandić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
21.11.2013.
u 08:53

Zagreb može biti ogledni primjer za mnoge europske metropole po pitanju skrbi i razvijanju socijalnih prava za sve ranjive skupine.

Zagreb živi multietičnost i multikulturalnost – zaključio je gradonačelnik Milan Bandić nakon jučerašnjeg sastanka s predsjednikom Europskog odbora za socijalna prava Vijeća Europe Luisom Jimenom Quesadom i voditeljem Odjela za Europsku socijalnu povelju Regisom Brillatom koji su došli u Gradsku upravu u društvu predsjednika Udruge Pragma Nedeljkom Markovićem.

Bandić je predstavio programe i postignuća grada na socijalnom planu s posebnim naglaskom na socijalnu pravednost i solidarnost, te socijalnu uključenost ranjivih skupina, izvijestili su iz Grada.

Udruga Pragma jučer je  naime organzirala skup Revidirana Europska socijalna povelja – oživotvorenje socijalne države na koji su došli važni gosti, a nakon sastanka  na Trgu Stjepana Radića ustvrdili su kako Zagreb može biti ogledni primjer za mnoge europske metropole po pitanju skrbi i razvijanju socijalnih prava za sve ranjive skupine.

Komentara 2

RI
RINMA
09:31 21.11.2013.

Zagreb je , od kada je ovaj gradonačelnik , sve sličniji njegovom zavičaju. Jednom Holjevcu nije ni do gležnja.

AM
ameris
11:35 21.11.2013.

Što to znači "multietičnost" ?Misli li to on o "mnogo vrsta etike(morala) " ? Ništa ne razumijem.Onom tko mu je podvalio taj pojam treba o d m a h dati nogu u tur! No,"multikulturalnost" (kako bih volio čuti Mileta kad izgovara tu riječetinu!)..da postoji u Zagreb gradu !Da,s jedne strane kulturan i civiliziran svijet a s druge o s t a l i .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije