Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Bandić ukida komunalnu naknadu za veleposlanstva, ne i tvrtkama!

Zagreb je odbio prijedlog Radničke fronte da se tvrtke u stečaju oslobodi plaćanja komunalne naknade kako bi radnici mogli naplatiti plaće
02. svibnja 2018. u 16:05 11 komentara 745 prikaza
Milan Bandić
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić upravo upućuje na glasanje u Gradsku skupštinu prijedlog da se plaćanja komunalne naknade oslobodi – veleposlanstva. Prethodno je odbio naš siječanjski prijedlog o oslobađanju ili odgodi plaćanja komunalne naknade tvrtkama u stečaju kako bi se omogućilo radnicima da se pomaknu u redu naplate i tako ostvare barem dio svojih teško zasluženih potraživanja – kaže Katarina Peović Vuković, zastupnica u zagrebačkoj Gradskoj skupštini ispred Radničke fronte koja je u povodu Međunarodnog praznika rada objavila priopćenje s lajtmotivom da je potpora zagrebačkog gradonačelnika radnicima u Maksimiru prigodničarska i deklarativna.

Pavle Kalinić Pavle Kalinić Bandićev specijalac otvoreno: Nikada nisam bio član nijedne desničarske udruge, pa ni SDP-a

– Milan Bandić ne misli pomoći radnicama i radnicima. Sve prijedloge socijalnih mjera prema radništvu on i njegovi uredi blokiraju. Prijedlog Radničke fronte u sklopu Lijevog bloka koji smo uputili u Skupštinu ponajprije je trebao pomoći radnicima Kamenskog i Diokija, a pojavljuju se i druge tvrtke, poput Gredelja, koje trebaju takvu pomoć – kaže K. Peović Vuković, pojašnjavajući da je predložena socijalna mjera već provedena u nekoliko hrvatskih gradova: Baškoj na Krku, Sisku, Opatiji, Bjelovaru i Garešnici. U stečajnom postupku radnice Kamenskog naplatile su tek 15% svojih potraživanja, dok je Grad naplatio više od 2,9 mil. kn komunalne naknade. U slučaju Diokija, radnici su naplatili oko 9 mil. kn duga, Grad 2,2 milijuna.

– Da se to nije platilo, radnici bi već dobili barem još 2 mil. kn. Veleposlanstva mogu, tvrtke u stečaju i radništvo – ne – upozorava zastupnica. Poručuje da već danas gradonačelnik može dokazati svoju ljubav prema radnicima jer je upućen novi prijedlog – otkup dijela radničkih potraživanja u iznosu naplaćene komunalne naknade. Radnička fronta najavila je i tematsku sjednicu Odbora Gradske skupštine 7. svibnja, posvećenu blokiranim Zagrepčanima koji mjesecima od Zagrebačkog holdinga ne dobivaju odgovore na molbe za obročnu otplatu dugova.

– Od 915 zahtjeva za obročnu otplatu duga koji su blokirani poslali na Holding, prema gradonačelnikovu pozivu u svibnju prošle godine tijekom predizborne kampanje, samo je jedan zahtjev riješen – podsjeća zastupnica i poziva blokirane građane da se pridruže sjednici uz prethodno ispunjavanje zahtjeva za sudjelovanjem koji mogu poslati mailom.

Gradonačelnik nakon podjele karanfila u Maksimiru primo se lonca i dijelio grah TRADICIONALNA PROSLAVA Bandić poručio dijeleći grah: 'Djela govore više od riječi' NEMA ČEKANJA Plan za otpad “na popravni” u svibnju ŽIVO U SKUPŠTINI Gradonačelnik se za raspravu o Planu gospodarenja otpadom opskrbio brdom papira Gospodarenje otpadom Bandićev plan bez potpore, uskoro veći računi za smeće
Kako je DHL postao vodeća logistička tvrtka u svijetu i kakvi su im planovi za Hrvatsku
DOSTAVA
Počeli su koristiti robote, umjetnu inteligenciju, tehnologije proširene stvarnosti i samovozeća vozila
 • Vito:

  Bandić ukida komunalnu naknadu za veleposlanstva, ne i tvrtkama! ::: MIto i korupcija na djelu. __ Uz to se provodi i zloporaba položaja i ovlasti na štetu stanovništva Zagreba i okolnih naselja kojima oduzima 18 % od plaće __ I ... prikaži još!I to još suprotno Ustavu RH u kojem piše da smo svi pred zakonom jednaki. __ Tako bigate strance stavlja iznad Ustava __ Kad će napokon proraditi pošteno zakonodavstvo u Hrvatskoj???

 • Zagy154:

  bravo,joá jedan biser bosanca

 • Avatar Grubi
  Grubi:

  Valjda se nada da će dobiti kod nekog od njih azil....