Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zima će biti kikiriki

Bandić: Sve je spremno, snijeg može sutra padati

Zimska služba
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/3
01.11.2013.
u 14:00

Za ovu godinu predviđeno je za Zimsku službu oko 65 milijuna kuna, a sav novac koji se ne utroši zimi ići će na održavanje gradskih prometnica.

Preživjeli smo najtežu zimu prošle godine, ova bi za nas trebala biti kikiriki. Spremni smo za sve izazove koji su pred nama - kazao je direktor Zagrebačkih cesta Alen Gospočić u čijoj je nadležnosti i Zimska služba. Kazao je kako je za ovu godinu predviđeno potrošiti oko 65 milijuna kuna, a sav novac koji se ne utroši zimi ići će na održavanje gradskih prometnica. 

Gradonačelnik Milan Bandić pohvalio je kako Zagreb ima najbolju zimsku službu u Europi i da smo među gradovima u kojima se može prometovati već nekoliko sati nakon padalina.
- Imamo 215 ekipa, 13 tisuća tona spremne soli, te još 7000 strateške pričuve. Sve je spremno, snijeg može sutra padati - poručio je gradonačelnik na tradicionalnom obilasku Zimske službe na Žitnjaku.

Dodao je kako će ove godine bolje svoj posao odraditi i takozvana mala zimska služba, odnosno radnici Čistoće, Zrinjevca, Vodovoda, ZET-a... čišćenjem javnih puteva, nogostupa, stepenica i autobusnih stajališta.

Kazne za lijene

Podsjetimo, nakon što je prošle godine zapao izuzetno jak snijeg te gradske površine nisu brzo očišćenje, Bandić je raspustio tim koji je koordinirao čišćenjem, a na njegovo čelo postavio sebe. Na teren je izašao i čelnik Gradske skupštine Darinko Kosor kazavši kako nakon velike južine stiže i jaka zima te najavio da su gradske službe zato tu kako bi građanima omogućile da i unatoč snježnim oborinama stignu na posao. 

Zimska služba organizirana je za cijelo zimsko razdoblje od 1. studenog  2013. do 15. travnja 2014. godine i to 24 sata dnevno. Brojevi telefona Zimske službe su: 6422-227 i 6422-228, a građani mogu na internetskoj stranici Zagrebačkih cesta upisati ime ulice te vidjeti pod koju službu pripadaju i ondje dobiti i njihov broj telefona.

Iako Grad ima organizirano čišćenje i cesta i javnih površina, čišćenje neće izbjeći ni građani koji su u obvezi očistiti snijeg ispred svojih kuća ili zgrade. U protivnom će ih dočekati prvo opomena komunalnih redara, a potom i novčane kazne od devet tisuća tisuća kuna za pravne osobe, dvije do četiri tisuće za obrtnike te fizičke osobe od 700 do 1000 kuna.

Komentara 13

II
Iib
18:34 01.11.2013.

Srećom neće...

DO
dobarlos
14:54 01.11.2013.

Tako je luzer pričao i prošle godine...

KO
kolarjeva3
10:00 02.11.2013.

"Sve je spremno, snijeg može sutra padati"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije