Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cijena rada

Čistačima snijega manje nego što su mislili - po satu će dobiti 25 kuna

večernjakova akcija (1)
Luka Stanzl/PIXSELL
29.01.2013.
u 08:26

Svi zainteresirani usmeno su obaviješteni o cijeni, tko je htio potpisao je za satnicu od 25, a ne 35 kuna - kažu iz Ureda gradonačelnika

Nije 35, nego 25 kuna! Za posao čišćenja snijega koji su obavljali na poziv gradonačelnika Milana Bandića, studenti će dobiti 25 kuna po satu, a ne 35 kako je pisalo u oglasu na stranicama Student servisa i Zavoda za zapošljavanje.

Voditelj Student servisa Nedjeljko Milas, kako je rekao, točne informacije ne može dati s obzirom na to da nije sudjelovao u dogovaranju.

–Službenu obavijest dobili smo u utorak ujutro i u njoj je stajalo da je satnica 25 kuna pa smo je tako i objavili, a prije toga je bila obavijest o čišćenju snijega i tarifi od 35 kuna. Ispravili smo je nakon službene obavijesti, objašnjava Milas.

Miro Laco, pročelnik Ureda gradonačelnika, ističe kako je svim ljudima koji su telefonski pozvani bilo rečeno kako je cijena sata rada upravo 25 kuna.

– Svi zainteresirani usmeno su bili obaviješteni o cijeni. Tko je htio potpisao je ugovor u kojem je stajala satnica od 25 kuna. Samo je nekoliko osoba odbilo posao zbog manje cijene od one koju su mislili da će biti. Na burzi su bez našeg pristanka stavili oglas s krivom cijenom, kao i u Studentskom servisu. S obzirom na to da smo mi poslodavci, mi i određujemo cijenu - rekao je Laco. 

Za čišćenje snijega, prema riječima pročelnika Ureda gradonačelnika, Grad je angažirao oko 700 ljudi, a točna brojka i broj radnih sati znat će se kroz par dana.

>>Studenti i nezaposleni čekaju u redu za posao čišćenja snijega

Komentara 8

MP
mpfederer
09:15 29.01.2013.

i u samom članku vl koji je pozivao ljude na ciscenje je pisalo da grad placa satnicu od 25kn, a da u sc-u pise 35kn, tako da je ocita greška sc-a i zavoda za zaposljavanje. nevjerovatno je da se kod nas ne moze nista napraviti bez gresaka u koracima

HA
Hajro
09:51 29.01.2013.

remetinac ne vjerujem da se efektivno radilo 8 sati to ni stroj ne radi. prije su se kopali razni kanali tj. izvodili se zemljani radovi po zagrebu ručno. to je bilo izuzetno teško i najslabije plaćeno , pa se delalo.

HA
Hajro
09:08 29.01.2013.

posao ie tezak ali mislim da je i 25 Kn na sat realno., neki rade i za puno manje .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije