Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Bandić s mjesta gradske ministrice kulture smijenio Anu Lederer

Donedavni skupštinski partneri gradonačelnika "izletjeli" su već iz svih vijeća kulturnih ustanova, a Lederer poručuje kako se vraća u gradski parlament
08. siječnja 2019. u 14:30 76 komentara 10219 prikaza
Ana Lederer
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Nakon što su svi Neovisni za Hrvatsku, donedavni skupštinski partneri gradonačelnika Milana Bandića "izletjeli" iz upravnih vijeća gradskih kulturnih ustanova, došao je red i na pročelnicu Gradskog ureda za kulturu Anu Lederer. Ona je, podsjetimo, za gradsku ministricu kulture izabrana na javnom natječaju raspisanom u ožujku lani, a sad je upravo taj natječaj – poništen.

Konferencija za medije Milana Bandića o aktualnoj političkoj situaciji DOLASCI U STRANKU Milan Bandić: Nikoga ne kupujemo, ljudi nisu roba

– Uvidom u postupak naknadnom kontrolom, stoji u poništenju natječaja, utvrđeno je da je prethodna provjera znanja za pročelnika napravljena iz dva, a ne iz propisana tri područja – objasnila nam je to sama članica stranke Neovisni za Hrvatsku. To je ono što nije u redu s natječajem, a utvrdilo se sedam mjeseci nakon što je Lederer odabrana za pročelnicu.

Kako je kazala Ana Lederer, potez kojim je Bandić zapravo smjenjuje s njezina radnog mjesta, nije je nimalo iznenadio. Očekivala ga je, dodaje.

Robert Jankovics Sabor Predsjednik Kluba Milana Bandić osvrnuo se na izlazak reformista iz Kluba

– Ma sretna sam što odlazim. Ne bih nikada više željela raditi u ovakvoj političkoj konstelaciji, unutar koje sam probala dati sve od sebe – kaže Lederer. Na na pitanje znači li to da se na sljedeći natječaj za pročelnika kulture neće javiti, odgovara: – Naravno da neću.

Kako je objasnila, vratit će se na radno mjesto višeg znanstvenog suradnika u HAZU, a opet će aktivirati i svoj mandat u Gradskoj skupštini.

>> Maras napadao taktiku Bandića i HDZ-a u zagrebačkoj Skupštini

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
  • Deleted user:

    Ovo je cestita zena, steta sto nije ministrica kulture. E da je jugoslavenka uz znanje koje ima bila bi i premijer

  • kbr:

    znači riješi se sposobnog da bi mogao uhljebiti podobnog

  • Veljko_Veseljko:

    Ako je BM366 već uhljebio sve članove i rođake u gradskim i državnim ustanovama i tvrtkama bilo bi dobro da pozovu svojeg prijatelja Dragana Markovića Palmu iz Jagodine kako bi preuzeo taj resor.